V Kranju osvojili 7 medalj

V nedeljo, 18. 11. 2018, so starejši plavalci (25) Plavalnega kluba Velenje nastopili na tekmovanju v Kranju na Veliki nagradi Slovenije – Špelin in Vesnin memorial. Na tekmovanju, ki je potekalo po sistemu dopoldanskega predtekmovanja in večernih kadetskih, mladinskih in absolutnih finalih je nastopilo 365 plavalcev iz 32 klubov iz Hrvaške, Madžarske, Italije, Slovaške in Slovenije. Velenjski plavalci so v precej močnejši konkurenci kot pred 14 dnevi v Celju nastopili dobro in osvojili skupno 7 medalj, od tega 3 zlate, 2 srebrni in 2 bronasti medalji.

V absolutni konkurenci je Aida Jusić na 50 m hrbtno osvojila drugo in Nuša Erjavec na 100 m prsno tretje mesto. V finale so se uvrstili še Kristjan Meža, Tamara Logar, Matija Pohorec in Jaša Gradišek.

V mladinski konkurenci sta zmagala Aida Jusić na 50 m in 200 m hrbtno ter Tamara Logar na 200 m prsno. Tretje mesto je osvojil Jaša Gradišek na 100 m prosto. V finale so se uvrstili še Nika Geršak, Dani Matanovič in Jaša Jernej Rakun Kokalj.

V kadetski konkurenci je Ema Jovan na 200 m delfin osvojila drugo mesto. V finale so se uvrstili še Sara Navodnik, Deja Purg, Manca Poberžnik, Zarja Pratnekar in Anže Oprešnik.

Vsem plavalcem in njihovim trenerjem za uspešne nastope čestitamo.

REZULTATI