Vadba za seniorje in prebolevnike COVID-19

Pozdravljeni,

vabimo vse seniorje (60 let in starejši) in prebolevnike COVID 19, da se nam pridružite pri vadbah ob ponedeljkih in petkih od 19.45 do 20.30 na bazenu Velenje. Vadbene ure bodo potekale pod strokovnim vodstvom trenerke in Halliwick inštruktorice Katarine Praznik (041 921 896). Same vadbene ure ni potrebno plačati. Potrebno pa je plačati vstopnino za bazen (poravnate na recepciji bazena).

Vse kar morate narediti je, da se elektronsko prijavite preko SPLETNE PRIJAVNICE.

S pomočjo vadbe se boste hitreje in lažje vrnili v normalen ritem (pred boleznijo) oz. boste pridobili svojo gibljivost in mobilnost. Voda s svojimi pozitivnimi učinki zaradi fizikalnih lastnosti (sila vzgona in upora) nudi okolje, ki je prijazno našim sklepom, hkrati pa omogoča, da v njej izvajamo aerobno vadbo za vse starostne skupine. Prav tako z vadbo v vodi preprečujemo zmanjšanje mišične moči in izgube mišične mase, ki se pojavi tudi ob dolgotrajnem ležanju. Vadba vpliva tudi na ponovno vzpostavljanje ravnotežja, ki ga dosežemo z izvajanjem rotacij po metodi Halliwick. Zelo velik vpliv ima plavanje tudi na izboljšanje respiratornega sistema, dihanje pri plavanju lahko celo primerjamo z joga dihanjem – krajši vdih in podaljšani izdih sta nadzarovana oz. nujna v točno določenem času – ko to omogoča plavalna tehnika.

Vadbene ure bodo usmerjene k metodi, ki omogoča prebolevnikom vračanje k predbolezenskemu fizičnemu stanju in k premagovanju postcovidnega sindroma. Zmanjšana fizična pripravljenost, zadihanost in anksioznost so le nekateri izmed faktorjev, ki so se lahko pojavili ob okužbi s to boleznijo.

V primeru primeru hujšega poteka bolezni vas prosimo, da na prvo vadbeno uro prinesete zadnji zdravniški izvid.

Vadba je del programov SLOW SWIMMING in LETSWIM, ki sta financirana iz programa Evropske unije Erasmus+.