Plavanje za osebe s posebnimi potrebami – skupina Delfinčki

Program plavanja za osebe s posebnimi potrebami se izvaja po Halliwick metodi učenja plavanja. Vadba za tiste, ki že znajo plavati poteka vsak delovni dan od ponedeljka do petka od 19:00 do 20:00. Ob ponedeljkih in sredah pa se jim bodo pridružili z vadbo tudi začetniki.

Naloga staršev oz. zakonitih skrbnikov:

  • za vse informacije in prijavo osebe s posebnimi potrebami na vadbene ure pokličite Katarino Praznik na telefonski številki: 041 921 896
  • izpolnjeno in podpisano PRISTOPNO IZJAVO, s katero postane otrok član plavalnega kluba (1 x letno se mora poravnati članarina v višini 20 €), se prinese na prvo vadbeno uro;
  • mesečna vadnina znaša 30,00 € in se plačuje z nakazilom na TRR Plavalnega kluba Velenje (podatki objavljeni na dnu strani), lahko pa plačate v klubski pisarni vsak delovni dan od 17.30 do 18.15;
  • ob prvem obisku se plača varščina v višini 20 € – s tem dobi vaš otrok kodirano zapestnico brez katere ne more obiskovati vadbenih ur.

Plavalna metoda Halliwick je osnovana na znanstvenih načelih hidrostatike, hidrodinamike in telesne mehanike. Razvil jo je James McMillan leta 1949. Načela metode Halliwick veljajo za vse, ne glede na starost, fizične ali mentalne sposobnosti.
Osnovna načela metode so: mentalna prilagojenost na vodo, vedno večja navajenost na vodo, vedno večje zaupanje učenca, sprejemanje vode kot prijatelja, učenje osnovnega gibanja v vodi, obvladovanje različnih tehnik rotacij, uspešno iskanje ravnotežja v vodi in pozicije, ki omogoča normalno dihanje. Ta metoda pri učenju ne predvideva uporabe plavalnih pripomočkov. Tako se ne more razviti lažen občutek varnosti ali prevelika navezanost na pripomoček. Trening se vedno izvaja po načelu ena na ena. Vsak plavalec ima svojega vaditelja in v skupinskih aktivnostih plavalec in vaditelj sodelujeta kot par. Vsak trening je prilagojen starosti in zmožnostim posameznega udeleženca.

Več informacij o plavanju za osebe s posebnimi potrebami lahko dobite pri Katarini Praznik na telefonski številki: 041 921 896.

[gallery order=”DESC” ids=”508,514,515