Trije naši plavalci na reprezentančnem tekmovanju v Sarajevu; tri zmage za Najyo Hano Jukić

V soboto in nedeljo (25. 03. – 26. 3. 2023) je na pokritem olimpijskem bazenu Otoka v Sarajevu potekal vsakoletni Četveroboj med reprezentancami Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Slovenije in Srbije. Na tekmovanju so nastopili najboljši plavalci in plavalke v kategoriji mladincev/mladink in kadetov/kadetinj. V vsaki odplavani disciplini sta v posamezni kategoriji lahko nastopila po dva reprezentanta, ki sta s svojimi uvrstitvami prinašala točke (1. mesto 11 točk, 2. mesto 9 točk, 3. mesto 7 točk, …, 8. mesto 1 točka). Reprezentanca Slovenije je v skupnem seštevku vseh odplavanih disciplin (989 točk) dosegla 2. mesto. Prehiteli so jih samo mladi reprezentanti Hrvaške.

Člani naše reprezentance so bili mladinec Matic Bizjak Jambrović, kadetinja Najya Hana Jukić in mladinec Metod Lamot.

Naši reprezentantje (od leve proti desni): Matic Bizjak Jambrović, Metod Lamot in Najya Hana Jukić

Najya Hana je slovenski reprezentanci priplavala tri 1. mesta. Najboljša je bila v disciplini 50 m prosto, 50 m delfin in 50 m hrbtno. Po FINA točkah je na 50 m hrbtno odplavala tudi najboljši rezultat med vsemi kadetinjami (710 točk). Sodelovala je tudi v treh štafetah. Na 4 x 100 m prosto in mešano so kadetinje osvojile 2. mesti. V štafeti 4 x 100 m mix mešano pa so si kadetski reprezentantje priplavali 3. mesto.

Matic Bizjak Jambrović je v disciplinah 50 m prosto in 50 m delfin osvojil 4. mesti. Kot član mladinske štafete 4 x 100 m prosto pa je s svojim plavanjem pripomogel k osvojitvi 3. mesta.

Svoj krstni nastop za reprezentanco je imel Metod Lamot, ki je v disciplini 100 m hrbtno osvojil 4. mesto.

Tekmovanja se je udeležil tudi naš trener Vlado Stjepić.

Čestitamo vsem za borbenost in odplavane rezultate.

Plavalni klub Velenje