Odlično skupno 9. mesto in veliko osebnih rekordov za naše najmlajše na državnem prvenstvu v Kranju

Minuli konec tedna (18. – 19. 3. 2023) je v pokritem olimpijskem bazenu v Kranju potekalo Moštveno in posamično državno prvenstvo za mlajše dečke (letniki 2011 in mlajši) in mlajše deklice (letniki 2012 in mlajše). Tekmovanja se je udeležilo približno 250 tekmovalcev iz 21 slovenskih plavalnih klubov. Skupno so si naši tekmovalci priplavali 9878 točk in s tem dosegli odlično 9. mesto.

Med našimi mladimi plavalci in plavalkami je za najboljši rezultat poskrbela Ria Rebec, ki se je dvakrat uvrstili tik za odrom za zmagovalce. Četrti mesti si je priplavala v disciplini 400 m prosto in 200 m hrbtno. Poleg tega se je med najboljših 8 uvrstila tudi na 200 m prosto (6. mesto) in 100 m hrbtno (7.mesto). Med najboljših osem se je uvrstila tudi Neža Šterk. V disciplini 100 m in 200 m prsno je osvojila 6. mesto.

Med najboljšimi je bila tudi štafeta mlajših deklic v disciplini 4 x 50 m prosto, ki je v postavi Ria Rebec, Adna Hadžiaganović, Zarja Petrič in Neža Šterk osvojila odlično 5. mesto. Med najboljših 8 pa so se uvrstile tudi v štafeti 4 x 50 m mešano (8. mesto).

Poleg naštetih so na državnem prvenstvu nastopili tudi: Ajšić Edin, Anclin Emma, Crevar Maja, Josić Marcel, Lesnjak Jošt, Lipičnik Ema, Malbašić Vodovnik Tibor in Sevčnikar Ian.

Ekipa naših mlajših dečkov in mlajših deklic na državnem prvenstvu v Kranju

Vsem našim mladim plavalcem in plavalkam iskreno čestitamo za njihov borben pristop in odplavane osebne rekorde. Čestitke gredo tudi trenerjema Marku Krstiću in Juretu Primožiču.

Plavalni klub Velenje