Tonja Berložnik postala najboljša športnica-invalidka na območju Občine Šoštanj za leto 2022

V Kulturnem domu Šoštanj je v četrtek, 16. marca 2023, potekala slavnostna podelitev priznaj za najboljše športnike občine Šoštanj. Osrednji gost prireditve je bil olipmionik Iztok Čop, slavnostni govornik pa župan občine Šoštanj, Boris Goličnik.

Z velikim veseljem in ponosom sporočamo, da si je članica naše plavalne skupine Delfinčki, Tonja Berložnik prislužila naziv najboljše športnice-invalidke na območju Občine Šoštanj za leto 2022.

Tonja Berložnik Vir: Športna zveza Šoštanj

Kot so obrazložili na spletni strani Športne zveze Šoštanj: 19-letne Tonje Berložnik ni potrebno posebej predstavljati – lahko bi jo opisali s samo eno samo besedno zvezo – navdihujoče pogumna. In celotna slovenska javnost je ne pozna zaradi njene izjemno redke in težke genske bolezni, zaradi katere ima status invalida, ampak predvsem kot uspešno aktivno plavalko in tekmovalko Plavalnega kluba Velenje, skupine Delfinčki, v kateri trenira pod mentorstvom Katarine Praznik z ekipo neutrudnih prostovoljcev in prostovoljk. Tonja Berložnik je osvojila že kopico odličij – samo v lanskem letu je na  državnem prvenstvu v paraplavanju za mlajše paraplavalce do 19 let v domačem bazenu osvojila dve kolajni – postala je državna prvakinja na državnem šolskem  športnem tekmovanju v paraplavanju, ki je potekalo Kamniku, 1. mesto je osvojila tudi v Zagrebu na paraswiming open, pa v Brnu na Emil Open, tekmovala je še v Zadru, avstrijskem St. Veitu in na Dubrava open na Hrvaškem (vir: https://sportna-zveza-sostanj.org/2023/03/17/sportnik-sostanja-2022-podelitev-priznanj-najboljsim-sportnikom-na-obmocju-obcine-sostanj/)

Tonji iskreno čestitamo za prejeto priznanje. Čestitke seveda tudi trenerki ga. Katarini Praznik in vsem srčnim prostovoljcem.

Plavalni klub Velenje