Odlični nastopi naših plavalcev in plavalk na mitingu v Celju

V soboto, 13. 11. 2021, je v Zimskem kopališču Golovec potekalo tekmovanje Pokal mesta Celje. V močni konkurenci slovenskih plavalcev in plavalk, ki so tekmovali po sistemu jutranjih kvalifikacij in popoldanskih finalnih (A, B in C) nastopih, so odlične rezultate odplavali naši tekmovalci in tekmovalke. Po daljšem času so ponovno nastopili na tekmovanju v 25 m bazenu.

Od leve prosti desni: Eva Skledar, Sara Navodnik, Miha Princl, Philip Žnidar, Nastja Romih, Urban Krepel, Ema Jovan, Metod Lamot, Val Goličnik, Anže Guštin, Nik Ramšak Rotenhajzer, Dane Šibanc, Špela Pohorec, Luka Aćimović, Živa Perc, Nuša Erjavec, Matic Bizjak Jambrović, Najya Hana Jukić, Matic Založnik in Jan Mrkonjič

Dve zmagi je priplavala naša najizkušenejša plavalka Nuša Erjavec. Zmagala je v disciplinah 50 m prsno in 200 m mešano. Sara Navodnik je zmagala v disciplini 100 m hrbtno v kategoriji mladink. Matic Bizjak Jambrović je osvojil v disciplini 50 m prosto absolutno 2. mesto in hkrati 1. mesto v kategoriji kadetov (letniki 2005 in mlajši). V isti kategoriji je osvojil tudi 1. mesto v disciplini 100 m delfin. Medalje v kategoriji kadetov/kadetinj so si priplavali tudi: Val Goličnik v disciplini 50 m prsno (2. mesto), Metod Lamot v disciplini 100 m hrbtno (2. mesto), Nik Ramšak Rotenhajzer prav tako na 100 m hrbtno (3. mesto) in Špela Pohorec v disciplini 50 m prosto (3. mesto).

Izpostaviti je potrebno rezultat Najye Hane Jukić, ki je v disciplini 100 m hrbtno kar dvakrat popravljala klubski rekord za deklice. Že v dopoldanskih kvalifikacijah je izboljšala dosedanji rekord, ki ga je leta 1998 odplavala Tina Pandža. V finalu pa je svoj jutranji rezultat še popravila in zdaj znaša 1:06,63. V isti disciplini je tudi Miha Princl v dopoldanskih kvalifikacijah odplaval klubski rekord za dečke. Za 6 stotink sekunde je plaval hitreje kot prejšnji rekorder Kristjan Meža. Nov najboljši čas zdaj znaša 1:04,31. Obema za rekord čestitamo.

Poleg vseh, ki so osvojili medalje so v posameznih finalih plavali tudi: Luka Aćimović, Anže Guštin, Jan Mrkonjič, Miha Princl, Dane Šibanc, Matic Založnik, Najya Hana Jukić, Živa Perc, Nastja Romih in Eva Skledar.

Obema trenerjema in vsem našim plavalcem in plavalkam iskreno čestitamo za borbene nastope in odplavane osebne rekorde.

Plavalni klub Velenje