Tekmovanje v Kranju prineslo kopico final in odličnih rezultatov; Najya Hana ponovno rekordna

V nedeljo, 21. 11. 2021, je v Pokritem olimpijskem bazenu v Kranju (25 m bazen) potekal vsakoletni miting Špelin in Vesnin memorial. Jutranjim kvalifikacijam je sledil popoldanski finale. Finalni nastopi so potekali po sistemu A, B in C final. Medalje so podeljevali po kategorijah: A kategorija odprta (absolutna), B kategorija (moški letnik 2004/2005, ženske letnik 2005/2006) in C kategorija (moški letnik 2006 in mlajši, ženske 2007 in mlajše).

Veliko velenjskih plavalcev se je uvrstilo v popoldanske finalne nastope, kjer so opozorili nase z odličnimi nastopi in odplavanimi osebnimi rekordi. Nuša Erjavec je zmagala v disciplini 100 m prsno in osvojila 2. mesto na 100 m mešano. Matic Bizjak Jambrović je v disciplini 50 m delfin zmagal tako v absolutni kategoriji kot seveda tudi v kategoriji kadetov (C kategorija), kjer je zmagal tudi v disciplini 100 m prosto in si priplaval 2. mesto na 50 m hrbtno. V kategoriji B sta si zmagi priplavala Metod Lamot (200 m hrbtno) in Ema Jovan (200 m delfin), ki je bila absolutno tretja. Metod je zasedel tudi 2. mesto v disciplini 50 m hrbtno. V C kategoriji so si medalje priplavali tudi: Val Goličnik (1. mesto na 100 m mešano), Najya Hana Jukić (3. mesto na 100 m mešano in 100 m prosto), Špela Pohorec (3. mesto na 50 m delfin) in Dane Šibanc (3. mesto na 100 prosto).

Od leve proti desni: Nastja Romih, Nuša Erjavec, Špela Pohorec, Živa Perc, Anže Guštin, Metod Lamot, Val Goličnik, Dane Šibanc, Nik Ramšak Rotenhajzer, Jan Mrkonjič, Ema Jovan, Maj Princl, Matic Bizjak Jambrović, Najya Hana Jukić, Matic Založnik iin Eva Skledar

V posamezna finala so se uvrstili tudi: Anže Guštin, Jan Mrkonjič, Živa Perc, Maj Princl, Nik Ramšak Rotenhajzer, Nastja Romih, Eva Skledar, Matic Založnik.

Ponovno je s svojim plavanjem nase opozorila mlada velenjska plavalka Najya Hana Jukić, ki je dvakrat podirala klubski rekord za deklice v disciplini 50 m hrbtno. Že zjutraj je z rezultatom 31,67 popravila zdajšen rekord, ki ga je imela v lasti Aida Jusić. V popoldanskem finalu pa je svoj jutranji dosežek popravila za več kot 7 desetink sekunde in postavila odličen klubski rekord, ki zdaj znaša 30,91. Za odlično plavanje in rekord čestitamo.

Najya Hana Jukić

Vsem plavalcem in plavalkam čestitamo za odlične rezultate in borbene nastope. Čestitke seveda tudi trenerjema Juretu Primožiču in Vladu Stjepiću.

Plavalni klub Velenje