Nastop Matica in Najye Hane na močnem mednarodnem tekmovanju v Beogradu (COMEN CUP)

Od petka, 15. 10. 2021, pa do nedelje, 17. 10. 2021, je v srbskem glavnem mestu potekalo močno mednarodno tekmovanje COMEN CUP (COnfederación MEditerránea de Natación). Na njem imajo pravico nastopa vsi najboljši kadeti (letniki 2005/2006) in kadetinje (2007/2008) držav Sredozemlja in širše okolice (Albanija, Belgija, Bolgarija, Bosna in Hercegovina, Ciper, Črna gora, Francija, Italija, Izrael, Malta, Maroko, Severna Makedonija, Slovenija, Srbija, Španija in Turčija). Slovensko reprezentanco je sestavljalo 23 plavalcev in plavalk. Skupno so osvojili 7. mesto.

Za slovensko reprezentanco sta nastopila tudi dva naša mlada plavalca: Matic Bizjak Jambrović in Najya Hana Jukić. Oba sta se, kljub dejstvu, da sta mlajši letnik kadetov/inj, v svoji paradni disciplini (50 m prosto) uvrstila med 15 najboljših. Za Najyo Hano je bil to sploh prvi nastop za reprezentanco in pomembno nabiranje izkušenj z največjih tekmovanj. Del strokovne ekipe, ki je spremljalo plavalce je bil tudi naš trener Vlado Stjepić.

Najya Hana Jukić, Vlado Stjepić in Matic Bizjak Jambrović v Beogradu

Iskreno čestitamo za borben in srčen nastop našima plavalcema. Naslednji teden pa želimo vsem veliko dobrih treningov na reprezentančnih pripravah na Ravnah na Koroškem. Tja se je poleg Matica in Najye Hane uvrstila še ena naša mlada plavalka (Špela Pohorec).

Plavalni klub Velenje