Miha Princl zlat in bronast na ICG v Južni Koreji

Letošnje Mednarodne igre šolarjev (ICG) so potekale od 5. 7. do 9. 7. 2023 v južnokorejskem Daegu-ju. Iger se je udeležilo približno 2000 otrok iz 90 različnih mest. Tekmovalo se je v 8 športnih disciplinah (plavanje, atletika, nogomet, košarka 3 x 3, odbojka, namizni tenis, tenis in taekwondo). Mestno občino Velenje je predstavljalo 8 plavalcev in 10 atletov.

Za izjemen rezultat je poskrbel Miha Princl, ki je v disciplini 50 m hrbtno pokoril celotno konkurenco in osvojil zlato medaljo. Za njim sta se na drugem in tretjem mestu zvrstila predstavnika iz Kanade in Tajvana. Bronasto medaljo si je Miha priplaval v disciplini 100 m hrbtno. Pred njim sta bila samo tekmovalca iz Tajvana in Estonije. V najdaljši hrbtni disciplini je osvojil 4. mesto. Miha je plaval tudi v A finalu na 50 m delfin in se na koncu veselil 6. mesta.

Miha Princl na zmagovalnem odru v disciplini 50 m hrbtno

V finalu B sta plavala tudi Domen Lamot in Brin Lorger. Domen je v disciplini 50 m hrbtno osvojil 13. mesto medtem, ko je bil na 100 m hrbtno 7. v finalu B (končno 15. mesto). Brin je v disciplini 50 m prsno osvojil 14. mesto. Samo dve stotinki sekunde sta zmanjkali Omarju Mustafiću do B finala na 50 m prosto.

Štafeta deklic 4 x 100 m prosto je osvojila 13. mesto. V njen so nastopile Dženana Halilović, Nikolina Milijaš, Tia Mrkonjič in Pika Planko.

Ekipa naših plavalcev s trenerjem Aljažem Žvikartom

Celotni ekipi Mestne občine Velenje čestitamo za rezultate in borbenost. Hvala za podporo Mestni občini Velenje in za organizacijo celotnega potovanja in bivanja Športni zvezi Velenje. Vsi so si pridobili zelo lepo izkušnjo in spomin za vse življenje.

Plavalni klub Velenje