Odlično skupno 7. mesto in medalja za naše najmlajše plavalce na državnem prvenstvu v Ljubljani

V Letnem kopališču Kodeljevo je v soboto (15. 7. 2023) in nedeljo (16. 7. 2023) potekalo Moštveno in posamično državno prvenstvo za mlajše dečke in mlajše deklice. Tekmovanje poteka po sistemu direktnih finalov in se ga je udeležilo preko 250 tekmovalcev iz 22 slovenskih plavalnih klubov. Na tekmovanju so nastopili mlajši dečki letniki 2011 in mlajši ter mlajše deklice 2012 in mlajše. Plavalci in plavalke našega kluba so skupno osvojili končno odlično 7. mesto. Navdušuje predvsem število točk, ki so jih zbrali. Končno število znaša 14.261 točk in je od zimske sezone večje za skoraj 4.500 točk. Res velik napredek.

Za stopničke in zelo lep uspeh sta poskrbela Neža Šterk in Jošt Lesnjak. Neža si je v disciplini 50 m prsno priplavala bronasto medaljo in pripravila lepo presenečenje. Jošt pa si je na 400 m prosto priboril diplomo, ki jo podeljujejo v mlajšem letniku, za 3. mesto.

Neža Šterk 3. mesto na 50 m prsno

Jošt Lesnjak na tretji stopnički z diplomo za mlajši letnik

Med najboljših deset v posamezni kategoriji so se uvrstile: Adna Hadžiaganović, Zarja Petrič, Ria Rebec in Neža Šterk. Ria si je uvrstitve med 10 najboljših v državi priplavala prav v vseh odplavanih disciplinah (100 m prosto in hrbtno, 200 m prosto, mešano in hrbtno ter 400 m prosto); najvišje 5. mesto na 100 m hrbtno. Neža je bila šesta na 100 m in 200 m prsno. Zarja si je priplavala 8. mesto (50 m prsno) in 9. mesto (100 m prsno). V disciplini 100 m prosto si je Adna priborila 9. mesto. Zelo blizu diplome je bil tudi Ian Sevčnikar, ki je v disciplini 100 m prsno v mlajšem letniku osvojil 4. mesto (skupno končno 16. mesto).

Zelo dobro se je odrezala štafeta mlajših deklic, ki je v postavi Hadžiaganović, Rebec, Šterk in Petrič osvojila odlično 5. (4 x 50 m prosto) in 6. mesto (4 x 50 m mešano). Njihove vrstnice (Manca Drev Toman, Maja Crevar, Tijana Milijaš in Ema Lipičnik) so se z borbenostjo in zelo dobrim plavanjem uvrstile na 9. mesto (4 x 50 m prosto).

Ekipa naših najmlajših tekmovalcev

Na tekmovanju so nastopili tudi: Edin Ajšič, Emma Anclin, Marcel Josić, Mateo Lamešić, Tibor Malbašić Vodovnik in Liam Pranjić.

Zelo nas veseli, da imamo v klubski sredini veliko mladih, borbenih plavalcev in plavalk. Iskreno čestitamo vsem našim tekmovalcem in seveda strokovnim trenerjem (Marko Krstić, Jure Primožić in Aljaž Žvikart).

Plavalni klub Velenje