Zelo spodbudni nastopi Matica in Najye Hane na MEP v Beogradu

Od torka (4. 7. 2023) pa do nedelje (9. 7. 2023) je v prestolnici Srbije potekalo Mladinsko evropsko prvenstvo. Tekmovanja se je udeležilo malo manj kot 600 plavalcev in plavalk iz 40 držav. Slovensko reprezentanco je sestavljalo 7 plavalcev med katerimi sta bila tudi naša Matic Bizjak Jambrović in Najya Hana Jukić. Z njima je v Beograd potoval tudi trener Vlado Stjepić.

Ekipa slovenskih reprezentantov v Beogradu

Oba sta bila najbližje popoldanskemu polfinalu v svojih paradnih šprinterskih disciplinah. Matic je v disciplini 50 m prosto za manj kot dve desetinski sekunde (23,54) zgrešil popoldanski polfinale in osvojil končno 23. mesto. Tudi Najyi Hani je le malo zmanjkalo do polfinala. V disciplini 50 m hrbtno je z rezultatom 29,75 osvojila končno 19. mesto v Evropi. Nastopila sta še v dveh posamičnih disciplinah. Matic je na 50 m delfin osvojil 32. mesto, v disciplini 100 m prosto, pa z novim osebnim rekordom, končno 49. mesto. Najya Hana si je priplavala še 29. mesto v disciplini 50 m prosto in 36. mesto na 100 m hrbtno, kjer si je svoj osebni rekord popravila za več kot sekundo. Rezultat 1:05,00 pa pomeni tudi nov klubski rekord za kadetinje.

Najya Hana Jukić in Matic Bizjak Jambrović

To je zelo dobra napoved za prihajajoč Olimpijski festival evropske mladine (OFEM), ki bo konec meseca potekal v Mariboru. Med športniki za najvišja mesta bo tudi naša Najya Hana Jukić. Bosta pa oba imela možnost uvrstitve in nastopa na MEP tudi naslednje leto (Najya Hana še tri leta).

Obema našima plavalcema in trenerju Vladu Stjepiću iskreno čestitamo.

Plavalni klub Velenje