Maticu državni rekord, Najyi Hani pa zmaga in norma za EYOF

Minuli konec tedna sta v češkem glavnem mestu Pragi in v nemškem mestu Regensburg potekali dve močni mednarodni tekmovanji. V Pragi je na srednje evrospkem plavalnem mitingu (CEJCM) s slovensko kadetsko reprezentanco nastopila Najya Hana Jukić, tekmovanja v Nemčiji pa se je udeležil Matic Bizjak Jambrović. Oba sta poskrbela za odmevna rezultata.

Maticu je v nedeljo dopoldan uspelo popraviti svoj kadetski državni rekord v disciplini 50 m prosto. Ura se je ustavila v času 23,68. Poleg tega je zmagal tudi v disciplini 50 m in 100 m delfin ter osvojil še bron na 100 m hrbtno. Na 50 m delfin je popravil tako kadetski kot tudi mladinski klubski rekord, ki zdaj znaša 25,45.

Matic Bizjak Jambrović je na mitingu Ratisbona Cup v Regensburgu osvojil 4 medalje

Najya Hana je poskrbela za zmago v disciplini 50 m prosto. Z rezultatom 26,50 je potrdila normo za EYOF, ki bo naslednje leto potekal v Mariboru. Poleg te medalje je osvojila tudi bron v štafeti 4 x 200 m prosto. V štafeti so nastopile Iza Bricelj, Isabela Strojanšek, Najya Hana Jukić in Zara Podržavnik. Skupno so bile slovenske kadetije v šeštevku vseh disciplin odlične tretje.

Najya Hana Jukić na podelitvi medalj v disciplini 50 m prosto

Bronasta štafeta 4 x 200 m prosto

Obema iskreno čestitamo za odplavane rezultate. Posebna zahvala in čestitka gre tudi trenerju Vladu Stjepiću, ki je odlično načrtoval delo na višinskih pripravah v Bolgariji v mesecu novembru. Samo tako naprej.

Plavalni klub Velenje