Generalka pred državnim prvenstvom uspešna za naše plavalce

V celjskem bazenu Golovec je v soboto (26. 11. 2022) potekal 36. Pokal mesta Celje. Jutranjim kvalifikacijam so sledila popoldanska finala (A, B in C). Na tekmovanju je nastopilo 11 velenjskih plavalcev in plavalk.

Na stopničke so se v svoji kategoriji uspeli uvrstiti Najya Hana Jukić, Metod Lamot, Miha Princl, Nik Ramšak Rotenhajzer in Dane Šibanc. Najya Hana Jukić je v disciplini 50 m prosto v absolutni kategoriji osvojila 2. mesto, v svoji kategoriji pa je zmagala. V disciplini 100 m hrbtno je osvojila absolutno 3. mesto in 2. mesto v svoji kategoriji. Med moškimi sta si v disciplini 100 m hrbtno bronasti odličji, v svoji kategoriji, priplavala Miha Princl in Nik Ramšak Rotenhajzer. Med kadeti si je medaljo za tretje mesto v disciplini 50 m prosto priplaval Dane Šibanc. Tudi v zadnji sobotni disciplini 200 m mešano sta v kategoriji mladincev Nik Ramšak Rotenhajzer (2. mesto) in Metod Lamot (3. mesto) poskrbela za medalji.

Najya Hana Jukić in Dane Šibanc na podelitvi v disciplini 50 m prosto

Nik Ramšak Rotenhajzer in Metod Lamot na 200 m mešano

V posameznih popoldanskih finalih so plavali tudi: Anže Guštin, Domen Lamot, Brin Lorger, Jan Mrkonjič, Špela Pohorec in Nastja Romih.

Vsem tekmovalcem in obema trenerjema iskreno čestitamo in želimo dobro pripravo na prihajajoče državno prvenstvo.

Plavalni klub Velenje