Na 2. kolu troboja potrdili skupno vodstvo in popravili 3 kadetske državne rekorde

V nedeljo, 11. 12. 2022, je na domačem bazenu v Velenju potekalo 2. kolo troboja, ki poteka med plavalnim klubom Branik iz Maribora, plavalnim klubom Fužinar iz Raven na Koroškem in našim plavalnim klubom. Tekmovanje, ki je namenjeno mlajšim kategorijam, poteka po sistemu točkovanj po posameznih disciplinah. Za zmago si plavalec ali plavalka v posamezni kategoriji priborijo 20 točk, za drugo mesto 17 točk, za tretje mesto 15 točk in tako naprej. V posameznih disciplinah lahko točkuje največ 5 posameznikov iz enega kluba. V točkavanju vseh disciplin in obeh kategorij skupaj smo ponovno zmagali in osvojili 695 točk. Po obeh kolih je naše vodstvo tako še občutnejše.

V kategoriji dečkov (letnika 2009 in 2010) in deklic (letnika 2010 in 2011) je za zmago poskrbela Tia Mrkonjič (100 m hrbtno).  Drugi mesti je dosegel Omar Mustafić (100 m hrbtno in 400 m prosto). Tretje mesto pa sta v svoji kategoriji osvojila: Grega Navodnik (100 m hrbtno, 200 m mešano in 400 m prosto) in Lana Lamešić (50 m prsno). V isti kategoriji so nastopili tudi naslednji naši plavalci in plavalke: Klara Anclin, Enis Bašić, Klara BlatnikNoa Fricelj, Lara Garcia PetrasGaja KotnikJadran Modrijan Lojen, Nikolina Milijaš, Larisa Mujanović, Pia Rožič, Manca Šuligoj, Nikolina Vasiljević in Mia Zijan.

Naši plavalci in plavalke, ki so nastopili na 2. kolu troboja

V kategoriji mlajših dečkov (letniki 2011 in mlajši) in mlajših deklic (letniki 2012 in mlajše) sta za zmagi poskrbela Edin Ajšić (200 m mešano) in Ria Rebec (400 m prosto). Edin je bil poleg tega tudi 3 x drugi (50 m prsno, 100 m hrbtno, 400 m prosto). Drugo mesto so osvojili tudi Adna Hadžiaganović (100 m hrbtno in 200 m mešano), Jošt Lesnjak (200 m mešano) in  Zarja Petrič (50 m prsno). Uvrstitev na tretje mesto pa so zabeležili Maja Crevar (100 m hrbtno), Marcel Josić (200 m mešano), Ian Sevčnikar (50 m prsno) in Neža Šterk (50 m prosto in 200 m  mešano). V tej kategoriji so od naših nastopili tudi Emma Anclin, Andraž Andrejčič, Manca DrevBor KonečnikMateo LamešićEma LipičnikMax LužarTilen Melanšek, Tijana MilijašNika Šumečnik in Tibor Vodovnik Malbašić.

Na tekmovanju so se plavale tudi različne štafete v katerih so blesteli naši kadeti in kadetinje. Popravili so kar 3 kadetske državne rekorde.

Najprej so v disciplini 4 x 50 m mešano kadeti v postavi Matic Bizjak Jambrović, Val Goličnik, Anže Guštin in Dane Šibanc popravili več kot 10 let star rekord plavalcev PK Branik iz Maribora. Ura se je ustavila v času 1:47,92. Kot prvi je v štafeti plaval Matic Bizjak jambrović in v disciplini 50 m hrbtno popravil svo klubski rekord za kadete (26,78).

Anže Guštin, Dane Šibanc, Matic Bizjak Jambrović in Val Goličnik

Še dva rekorda sta popravili mešani štafeti (2 kadeta, 2 kadetinji). V disciplini 4 x 50 m prosto mešano so naši plavalci popravili prejšnji rekord plavalcev iz Triglava Kranj za več kot 2 sekundi in zdaj znaša 1:40,72. Plavali so v postavi Špela Pohorec, Najya Hana Jukić, Matic Bizjak Jambrović in Dane Šibanc. V disciplini 4 x 50 m mešano mešano pa so v postavi Najya Hana Jukić, Val Goličnik, Matic Bizjak Jambrović in Špela Pohorec popravili rekord, ki so ga prej imeli plavalci PK Fužinar Ravne, za več kot 3 sekunde. Ura se je ustavila v času 1:51,53. Pri tem je kot prva v štafeti Najya hana popravila tudi kadetski klubski rekord v disciplini 50 m hrbtno.

Najya Hana Jukić, Špela Pohorec, Dane Šibanc, Matic Bizjak Jambrović

Miha Princl je v disciplini 100 m hrbtno popravil klubski rekord za dečke (1:01,40).

Zahvaljujemo se vsem sodnikom za pomoč pri sojenju in tekoči izvedbi tekmovanja. Hvala tudi Rdeči dvorani ŠRZ za postavitev tribun in delavcem bazena Velenje.

Vsem našim plavalcem in plavalkam za te izjemne dosežke iskreno čestitamo. Vsem trenerjem pa se zahvaljujemo in jim za vse dosežke čestitamo.

Plavalni klub Velenje