ZDRUŽENO PRVENSTVO SLOVENIJE 2018 – Aida Jusić in Miha Sušec državna prvaka

V nedeljo, 28. 1. 2018, se je v Ljubljani zaključilo Zimsko združeno prvenstvo Slovenije 2018 v plavanju. Na tekmovanju v absolutni, mladinski in kadetski kategoriji je nastopilo 450 plavalk in plavalcev iz 28 slovenskih klubov. Na štiri dni trajajočem prvenstvu je zelo dobro tekmovalo 21 plavalcev Plavalnega kluba Velenje. Skupno so osvojili 4 zlate, 1 srebrno in 5 bronastih medalj .

Aida Jusić je v disciplini 100 m hrbtno postala absolutna in hkrati mladinska državna prvakinja. Z rezultatom 1:02,11 je odplavala tudi absolutni klubski rekord. Na 50 mhrbtno je osvojila zlato medaljo med mladinkami in drugo mesto v absolutni konkurenci. Na 200 m hrbtno pa je osvojila tretje mesto, njen odplavani rezultat 2:17,66 je klubski rekord za mladinke. Med mladinci je Miha Sušec na 200 m hrbtno osvojil zlato medaljo. To je njegov prvi osvojeni naslov državnega prvaka.

Bronaste medalje v absolutni kategoriji so osvojili Kristjan Meža (100 m mešano), Nuša Erjavec (50 m prsno) in ženska štafeta 4 x 50 m mešano. V štafeti so nastopile Aida Jusić (hrbtno), Nuša Erjavec (prsno), Nika Geršak (delfin) in Kaja Vrhovnik (kravl). Bronasto medaljo je osvojila tudi mladinska štafeta 4 x 200 m prosto v postavi Matija Pohorec, Miha Sušec, Tine Praprotnik in Jaša Gradišek.

V finala so se v posameznih kategorijah in disciplinah uvrstili še: Nika Geršak, Luka Geršak, Jaša Gradišek, Tamara Logar, Matija Pohorec, Tine Praprotnik in Jaša Jernej Rakun Kokalj.

Vsem plavalcem za dosežene uspehe, kot tudi trenerjema Juretu Primožiču in Denisu Doblšku za pripravo plavalcev, iskreno čestitamo.

REZULTATI