Moštveno in posamično DP za dečke in deklice – Luka Ačimović tretji, ekipno 11.

V Mariboru je od petka, 2. 2., do nedelje, 4. 2. 2018, potekalo Moštveno in posamično državno prvenstvo za dečke in deklice, na katerem je uspešno nastopilo tudi 17 plavalcev in plavalk Plavalnega kluba Velenje. V ekipnem seštevku točk so naši plavalci osvojili končno 11. mesto z 230 osvojenimi točkami. Med 27 slovenskimi plavalnimi klubi je zmagal Plavalni klub Ljubljana, drugo mesto je osvojil Plavalni klub Olimpija (Ljubljana), tretje mesto pa je pripadlo Plavalnemu klubu Triglav iz Kranja.
Najuspešnejši med velenjskimi dečki je bil Luka Ačimović, ki je v disciplini 1.500 m prosto osvojil tretje mesto in s tem priznanje v mlajšem letniku. Četrto mesto v mlajšem letniku je v disciplinah 100 m in 200 m hrbtno dosegel Nik Ramšak Rotenhajzer. Med deklicami se je Sara Navodnik v vseh odplavanih disciplinah iz dopoldanskih kvalifikacijah prebila v popoldanski finale. Na 200 m hrbtno je nastopila v finalu A in na koncu osvojila sedmo mesto. V disciplini 800 m prosto je nastopila v najhitrejši skupini in bila na koncu sedma. V finale A se je uvrstila Manca Poberžnik, ki je na 50 m hrbtno prav tako zasedla sedmo mesto. Štafeti deklic v postavi Ema Jovan, Sara Navodnik, Manca Poberžnik in Nina Princl sta osvojili sedmi mesti na 4 x 100 m mešano in 4 x 100 m prosto.
V popoldanska finala so se v posameznih disciplinah uvrstili še Ema Jovan, Nina Princl, Aldin Cakor, Urban Krepel, Metod Lamot in Žan Skledar.

Prvič v zgodovini Slovenije je v mariborskem bazenu hkrati integrirano potekalo državno prvenstvo v plavanju za osebe z invalidnostjo oziroma s posebnimi potrebami (do 18 let) na katerem je uspešno nastopilo tudi sedem plavalcev iz skupine Delfinčki Sabina Cimperc, Gašper Glušič, Anja Golčer, Maruša Golčer, Amadej Kremžar, Luka Temnikar in Aljaž Vejnovič. Skupno so osvojili kar 12 naslovov državnih prvakov in eno drugo mesto.

Vsem plavalcem in trenerjem za dobre nastope iskreno čestitamo.

REZULTATI