Veliko finalnih nastopov za naše plavalce v Kranju

V soboto (18. 11. 2023) je v pokritem olimpijskem bazenu v Kranju potekal močan mednarodni miting Špelin in Vesnin memorial. Tekmovanje je posvečeno dvema izrednima slovenskima plavalkama – Špeli Rebolj in Vesni Praprotnik, ki sta v začetku 80. izgubili svoji življenji (Špela v letalski nesreči na Korziki), Vesna pa v prometni nesreči. Obe plavalki sta konec sedemdesetih tvorili steber mlade generacije plavalk in plavalcev kranjskega Triglava. Jutranjim kvalifikacijam so sledila popoldanska finala (A, B in C). Medalje so podeljevali v absolutni kategoriji (A – letniki 2005 in starejši), kategoriji B (letniki 2006 in 2007) in v kategoriji C (letniki 2008 in mlajši).

Za medaljo je poskrbel Matic Bizjak Jambrović, ki je v disciplini 50 m prosto zasedel 2. mesto (kategorija B) in absolutno 4. mesto. V A finalu je plaval tudi Metod Lamot (absolutno 5. mesto – 100 m hrbtno).

V posameznih finalih so plavali tudi Noa Fricelj, Anže Guštin, Brin Lorger in Omar Mustafić. Tekmovanja se je po daljši odsotnosti, zaradi poškodbe, udeležila tudi Živa Perc.

Ekipa naših plavalcev na mitingu v Kranju

Vsem našim plavalcem in trenerjem za prikazano iskreno čestitamo.

Plavalni klub Velenje