Prijetno druženje z gosti iz Italije v okviru projekta Slow swimming for seniors

V soboto (25. 11. 2023) je na domačem bazenu potekalo srečanje v okviru projekta Slow swimming for seniors. Slow Swimming je projekt, ki ga podpira evropski športni program Erasmus Plus in je namenjen spodbujanju zdravega življenjskega sloga in aktivnega staranja s plavanjem. Našim seniorjem so se na tekmovanju pridružili tudi seniorji iz Trsta. Vse skupaj jih je plavalo kar 36.

Med seboj so se pomerili v dveh štafetnih nastopih (6 x 25 m mešano in 6 x 25 m prosto). V obeh štafetah so domači tekmovalci, v postavi Mladen Blatnik, Stanko Blatnik, Karin Petras, Katarina Praznik, Ivana Šošter in Maks Šošter, zasedla 2. mesto.

S tovrstnimi druženji se nadaljuje delo iz evropskega projekta Slow swim, ki je potekal v sodelovanju z univerzo za tretje življenjsko obdobje (Velenje) in dodajamo EU projekt Post Covid swim v sodelovanju z nosilcem projekta Plavalno zvezo Slovenije.

Sodelujoči na tekmovanju v Velenju

Vsem sodelujočim se zahvaljujemo za obisk in se že veselimo prihodnjega srečanja. Posebna zahvala za organizacijo pa gre ga. Katarini Praznik in g. Rajmundu Valclu, ki že vrsto let spodbujata starejše k aktivnemu slogu življenja.

Plavalni klub Velenje