V Celju 10 medalj za velenjske plavalce

V soboto, 2. 11. 2018, so starejši plavalci (24) Plavalnega kluba Velenje nastopili na tradicionalnem že 33. Pokalu mesta Celja. Na tekmovanju, ki je potekalo po sistemu dopoldanskega predtekmovanja in večernih kadetskih, mladinskih in absolutnih finalih je nastopilo 244 plavalcev iz 22 slovenskih klubov. Velenjski plavalci so nastopili dobro in osvojili skupno 10 medalj, od tega 3 zlate, 3 srebrne in 4 bronaste medalje.

V absolutni konkurenci je zmagala Nuša Erjavec v disciplini 50 m prsno. Drugi mesti sta si priplavala Aida Jusić in Miha Sušec, oba na 100 m hrbtno. Tretji mesti sta osvojila Nuša Erjavec na 200 m prsno in Miha Sušec na 50 m prosto. V finale so se uvrstili še Jaša Gradišek, Matija Pohorec, Luka Geršak, Tine Praprotnik, Tamara Logar, Jaša Jernej Rakun Kokalj, Matija Pohorec, Nika Geršak in Tamara Govejšek.

V mladinski konkurenci sta zmagala Aida Jusić na 100 m hrbtno in Matija Pohorec na 50 m prosto. Drugo mesto je osvojil Jaša Gradišek na 50 m prosto, tretji mesti pa sta osvojila Jaša Gradišek na 200 m prosto in Jaša Jernej Rakun Kokalj na 100 m delfin. V finale se je uvrstila še Lara Ovčar.

V kadetski konkurenci so se v finale uvrstili Sara Navodnik, Ema Jovan, Deja Purg, Manca Poberžnik, Žan Skledar in Maj Princl.

Vsem plavalcem in njihovim trenerjem za uspšene nastope čestitamo.

REZULTATI