Pokal Kranj 2021: Matic Bizjak Jambrović dosegel normo za kadetsko državno reprezentanco

V soboto (27. 03. 2021) je v pokritem olimpijskem bazenu v Kranju (50 m bazen) potekala prva letošnja uradna tekma. Na njej so zelo borbene in uspešne rezultate odplavali plavalci in plavalke našega kluba. Tekmovanje je potekalo v absolutni kategoriji na njem pa so lahko nastopili fantje (letniki 2006 in starejše) in deklice (2007 in starejše).

Izpostaviti je potrebno nastop Matica Bizjaka Jambrovića, ki je v disciplini 50 m prosto z rezultatom 24,71 dosegel normo za uvrstitev v kadetsko državno reprezentanco. Njemu in trenerju Vladu Stjepiću za doseženo normo iskreno čestitamo.

Matic Bizjak Jambrović

Tudi ostali naši plavalci so odplavali veliko osebnih rekordov in si nabrali novih izkušenj za naprej. Med najboljših osem sta se v absolutni konkurenci poleg Matica (50 prosto in 50 delfin) uvrstila še Špela Pohorec (50 m delfin) in Nik Ramšak Rotenhajzer (50 m hrbtno).

Klubske barve so zastopali (od leve proti desni): Špela Pohorec, Nik Ramšak Rotenhajzer, Eva Skledar, Nastja Romih, Manca Poberžnik, Matic Bizjak Jambrović, Luka Aćimović, Metod Lamot, Jan Mrkonjič in Dane Šibanc

Zaradi razglasitve epidemije (drugi val) so v zimskem delu sezone (25 m bazen) žal odpadle vse tekme. Večina plavalcev in plavalk našega kluba je zaradi ukrepov, povezanih z epidemijo, ostalo brez plavalnih treningov, s katerimi so pričeli šele v sredini februarja. Zaradi vsega naštetega smo še toliko bolj veseli in ponosni na odplavane rezultate mladih plavalcev našega kluba.

Plavalcem in trenerjem za odplavane osebne rekorde in prikazano borbenost čestitamo.

Plavalni klub Velenje.