Po 1. kolu troboja skupno na drugem mestu

V četrtek, 12. 5. 2022, je potekal v mariborskem bazenu Pristan 1. kolo poletnega troboja med plavalnimi klubi iz Maribora, Raven na Koroškem in Velenjem. Tekmovanje, ki je namenjeno mlajšim kategorijam, poteka po sistemu točkovanj po posameznih disciplinah. Za zmago si plavalec ali plavalka v posamezni kategoriji pribori 20 točk, za drugo mesto 17 točk, za tretje mesto 15 točk in tako naprej. V posameznih disciplinah lahko točkuje največ 5 posameznikov iz enega kluba. V tem točkovanju smo zasedli skupno drugo mesto (477 točk).

Med mlajšimi dečki (letnik 2010 in mlajši) in mlajšimi deklicami (letnik 2011 in mlajše) se je med najboljše tri uspelo uvrstiti Enisu Bašiću, Klari Blatnik in Lani Lamešić. Enis je osvojil 1. mesto v disciplini 400 m prosto, 2. mesto na 50 m prsno in 3. mesto v disciplini 100 m hrbtno. Lana je zmagala v disciplini 50 m prsno. V disciplinah 100 m hrbtno, 200 m mešano in 400 m prosto je osvojila 2. mesto. Klara pa je v disciplini 400 m prosto zasedla 3. mesto. V tej kategoriji so med mlajšimi dečki nastopili Edin Ajšić, Marcel Josić, Mateo Lamešić, Jošt Lesnjak, Max Lužar, Ian Sevčnikar, Klemen Verhovnik Jurkovnik. Med mlajšimi deklicami so tekmovale tudi Emma Anclin, Klara AnclinMaja Crevar, Manca Drev, Lara Garcia Petras, Adna Hadžiaganović, Ema Lipičnik, Tijana Milijaš, Larisa Mujanović, Zarja Petrič, Neža Šterk, Nika Šumečnik, Nikolina Vasiljević in Mia Zijan.

V kategoriji dečkov (letnik 2008 in 2009) in deklic (letnik 2009 in 2010) se je med tri uvrstil Domen Lamot, ki je v disciplini 100 m hrbtno osvojil 3. mesto. Za točke in visoke uvrstitve so se borili tudi Brin Lorger, Omar Mustafić in Grega Navodnik med dečki in Nikolina Milijaš, Pika Planko, Ana Sušec Jambrović, Manca Šuligoj in Asja Trumić med deklicami.

Plavalci in plavalke našega kluba na 1. kolu troboja v Mariboru

Vsem našim mladim plavalcem in plavalkam iskreno čestitamo. Čestitke naj prejmejo tudi vsi naši trenerji – Jure Primožič, Vlado Stjepić, Marko Krstić in Kaja Vrhovnik. Predvsem nas veseli dejstvo, da je v kategoriji mlajših dečkov in mlajših deklic nastopilo zelo veliko nadobudnih plavalcev.

Plavalni klub Velenje