Matic Bizjak Jambrović v Banja Luki postavil nov državni rekord za kadete

V soboto (21. 5. 2022) in nedeljo (22. 5. 2022) je v Banja Luki potekal močan mednarodni plavalni miting, na katerem je sodelovalo preko 470 plavalcev in plavalk iz osmih držav. Med njimi so bili tudi trije naši plavalci. Dopoldanskim kvalifikacijam so sledila popoldanska finala.

Za nabolj odmeven rezultat je poskrbel Matic Bizjak Jambrović, ki je v disciplini 50 m prosto postavil nov državni rekord za kadete in izpolnil normo za nastop na letošnjem EYOF v Banski Bystrici (Slovaška). Prejšnji rekord, ki ga je imel v lasti Anže Tavčar, postavil ga je leta 2010, je popravil za 24 stotink sekunde (23,75). V tej disciplini je v svoji kategoriji osvojil zlato medaljo. V disciplini 100 m delfin je Matic popravil dolgoletni rekord Žige Cerkovnika in osvojil absolutno zmago. Najboljši čas zdaj znaša 57,32.

Novi državni rekorder v disciplini 50 m prosto za kadete (Matic Bizjak Jambrović)

Miha Princl je zelo dobro nastopil v disciplinah hrbtnega stila. Na 50 m in 100 m hrbtno je klubski rekord za dečke popravljal tako v jutranjih kvalifikacijah, kot tudi v popoldanksih finalih. Najbolši čas v disciplini 50 m hrbtno zdaj znaša 29,76. Na 100 m hrbtno pa je Miha popravil dozdajšnji rekord Jerneja Ocepka (iz leta 1998) za nekaj manj kot 4 sekunde. Nova najboljša znamka zdaj znaša 1:03,80. V obeh disciplinah si je v svoji kategoriji priplaval tudi medalji (srebrno in bronasto).

Najya Hana Jukić si je s svojim nastopom v disciplini 50 m prosto priplavala status kadetske reprezentantke in hkrati v svoji kategoriji stopila na najvišjo stopničko. Tudi v disciplini 100 m hrbtno ji je uspelo stopiti na zmagovalni oder.

Najya Hana Jukić, Matic Bizjak Jambrović in Miha Princl

Iskrene čestitke vsem trem našim nastopajočim in seveda tudi trenerju Vladu Stjepiću za izredno dobro stopnjevanje forme.

Plavalni klub Velenje