Odlični rezultati velenjskih plavalcev na mitingu v Kamniku

V soboto, 26. 6. 2021, so na tekmovanju v Kamniku (MM Veronika) nastopili tudi plavalci in plavalke našega kluba. Tekmovanje je namenjeno predvsem mlajšim starostnim kategorijam. Veseli nas, da so naši najmlajši tekmovalci, veliko jih je sploh prvič tekmovalo na večji tekmi, prikazali zelo dobro plavanje in se že na svoji prvi tekmi uvrščali v finale.

Vsi tekmovalci so se pomerili v vseh štirih tehnikah tako 50 metrskih kot tudi 100 metrskih disciplinah. V 50 metrskih disciplinah so potekala tudi popoldanska finala po kategorijah. Največkrat je v finalu plavala Najya Hana Jukić, ki si je finalne nastope priborila v delfinovem, hrbtnem in prostem stilu. Osvojila je dve zlati medalji (50 m delfin in 50 m hrbtno) in srebrno medaljo (50 m prosto). Po dvakrat sta se v finale uvrstila tudi Miha Princl (50 m delfin in 50 m hrbtno) in Matic Založnik (50 m delfin in 50 m prosto). Miha si je v delfinovi tehniki priplaval bronasto medaljo. Že dopoldan pa si je priplaval srebrno medaljo na 100 m hrbtno. Lana Lamešić si je priplavala popoldanski finale na 50 m prsno. Najbolj pa so presenetile Nikolina Milijaš, Pika Planko in naša najmlajša Ria Rebec, ki so že na prvi tekmi plavale v finalu. Nikolina in Pika v disciplini 50 m hrbtno, Ria pa v disciplini 50 m prosto.

Od leve prosti desni (sedijo): Klara Blatnik, Ria Rebec, Asja Trumić, Lea Pljava, Pika Planko, Ana Apat, Edin Ajšić Od leve prosti desni (stojijo): Matic Založnik, Miha Princl, Omar Mustafić, Domen Lamot, Najya Hana Jukić, Lana Lamešić, Ana Sušec Jambrović, Enis Bašić, Živa Šolinc, Nikolina Milijaš

Naši finalisti: Lana Lamešić, Najya Hana Jukić, Pika Planko, Miha Princl, Nikolina Milijaš, Matic Založni in Ria Rebec

Predvsem nas veseli, da je na tekmi sploh prvič nastopilo kar nekaj naših plavalcev. Ani, Asji, Edinu, Enisu, Klari, Lei, Nikolini, Piki, Rii in Živi še posebno česitamo za njihov prvi nastop na večji plavalni tekmi in jim želimo še veliko dobrih plavalnih tekem. Seveda pa iskreno čestitamo tudi ostalim našim plavalcem in njihovim trenerjem za borbene in odlične nastope.

Plavalni klub Velenje.