Odličen uvod v plavalno sezono na Ribinem jesenskem pokalu

V soboto, 22. 10. 2022, so se plavalci in plavalke našega kluba udeležili svojega prvega tekmovaja v novi sezoni. Potekalo je v ljubljanskem kopališču Tivoli (Ribin jesenski pokal). 

Za odločen uvod v sezono so z odličnimi odplavanimi rezultati poskrbeli naši tekmovalci. Matic Bizjak Jambrović je popravil dva klubska rekorda. V disciplini 50 m prosto je izboljšal svoj klubski rekord, ki zdaj znaša 23,35 in se izjemno približal državnemu rekordu Jerneja Godca. V popoldanskem delu je v disciplini 50 m delfin popravil dolgoletni rekord Žige Cerkovnika. Najboljši čas zdaj znaša 25,36. V obeh disciplinah je tudi zmagal. Na najvišjo stopničko je stopil tudi v disciplini 100 m prosto. Najya Hana Jukić je zmagala v disciplini 50 m in 100 m prosto ter osvojila drugo mesto na 50 m hrbtno. V svoji kategoriji je Miha Princl zmagal v disciplini 50 m hrbtno in osvojil bronasto medaljo na 50 m delfin. V disciplini 50 m prosto je osvojila srebrno medaljo Špela Pohorec. Za bronasti medalji sta poskrbela tudi Metod Lamot (200 m hrbtno) in Anže Guštin (50 m delfin).

Podelitev v disciplini 50 m prosto v znamenju naših plavalcev in plavalk


Od leve proti desni: Špela Pohorec, Nastja Romih, Miha Princl, Dane Šibanc, Matic Bizjak Jambrović, Jan Mrkonjič, Nik Ramšak Rotenhajzer, Anže Guštin, Najya Hana Jukić, Metod Lamot in Živa Perc

Medalje so si priplavali tudi člani naših štafet. V disciplini 4 x 50 m mešano so v postavi Metod Lamot, Jan Mrkonjič, Matic Bizjak Jambrović in Dane Šibanc naš plavalci premagali celotno konkurenco in se zavihteli na prvo stopničko. Enak dosežek je uspel ženski štafeti 4 x 50 m prosto v postavi Najya Hana Jukić, Špela Pohorec, Nastja Romih in Živa Perc. Moška štafeta 4 x 50 m prosto je bila druga (Matic Bizjak Jambrović, Dane Šibanc, Anže Guštin in Metod Lamot).

Štafeta 4 x 50 m mešano

Vsem našim čestitamo za odličen štart v sezono. Čestitke obema trenerjema za pripravo svojih varovancev.

Plavalni klub Velenje