Naši plavalci ponovno med najboljšimi v Mestni občini Velenje

Tradicionalno je začetek meseca aprila rezerviran za podelitev nagrad vsem najboljšim športnikom in športnicam Mestne občine Velenje. Na prireditvi Športnik leta 2023, ki je potekala v Domu kulture (4. 4. 2024), so s svojimi lanskoletnimi uspehi nase opozorili tudi naši plavalci in plavalke oziroma paraplavalci in paraplavalke. Nominirance in goste večera sta nagovorila župan Mestne občine Velenje g. Peter Dermol in predsednik Športne zveze Velenje g. Bogdan Plaznik.

V kategoriji kadetov sta zmagala Najya Hana Jukić in Miha Princl in s tem postala najboljša športnika kadeta v MO Velenje za leto 2023. V kategoriji invalidov mladincev sta za zmagi poskrbela paraplavalca Tonja Berložnik in Gašper Glušič.

Najboljša kadetinja Najya Hana Jukić (Foto: www.velenjcan.si)

Najboljši kadet Miha Princl (Foto: www.velenjcan.si)

Najboljša invalidka mladinka Tonja Berložnik (Foto: www.velenjcan.si)

Nagrado za najbolšega invalida mladinca je prejel Gašper Glušić; prizanje je sprejela njegova trenerka Katarina Praznik, prejemnika priznanj sta bila tudi Nej Šumnik in Kerim Kozarac (Foto: www.velenjcan.si)

Med najboljše tri v posameznih kategorijah se je uspelo uvrstiti tudi: plavalcu Maticu Bizjaku Jambroviću (kategorija mladinci), paraplavalki Sabini Cimperc (kategorija invalidi članice), paraplavalcu Kerimu Kozaracu (kategorija invalidi mladinci), paraplavalcu Amadeju Kremžarju (kategorija invalidi člani) in paraplavalcu Neju Šumniku (kategorija invalidi mladinci).

Matic Bizjak Jambrović med nominiranci v kategoriji mladincev (Foto: www.velenjcan.si)

Med nominiranci v kategoriji invalid tudi naš Amadej Kremžar (Foto: www.velenjcan.si)

Nominiranka v kategoriji Športnica leta invalidka Sabina Cimperc

Priznanja za dosežene športne uspehe so dobili: plavalka Nuša Erjavec, paraplavalka Anja Golčer, plavalec Val Goličnik, plavalec Anže Guštin, plavalec Metod Lamot, plavalec Dane Šibanc in paraplavalca Alen Šošter ter Luka Temnikar.

Dobitniki priznanj od leve proti desni: Anja Golčer, Anže Guštin, Metod Lamot, Val Goličnik, Dane Šibanc, Alen Šošter in Luka Temnikar (Foto: www.velenjcan.si)

Veseli nas dejstvo, da imamo v svojih vrstah tako uspešne športnike in športnice. Velika zasluga za vse rezultate pa gre seveda njihovim trenerjem, ki s svojim požrtvovalnim delom in tudi odrekanjem skrbijo, da so njihovi varovanci motivirani in sposobni iz sebe iztisniti najboljše takrat, ko je to najbolj potrebno.

Iskrene čestitke vsem nagrajencem in njihovim trenerjem.

Plavalni klub Velenje