Najya Hana Jukić poskrbela za 4 zlate medalje in klubski rekord na državnem prvenstvu za dečke in deklice v Ljubljani

Od petka (23. 7. 2021) do nedelje (25. 7. 2021) je na Kodeljevem v Ljubljani potekalo državno prvenstvo za dečke in deklice. Na tekmovanju je nastopilo 25 plavalnih klubov iz celotne Slovenije. Jutranjim kvalifikacijam so sledila popoldanska finala. Ekipa velenjskih plavalcev je štela samo 4 člane vendar so s svojimi predstavami dosegli odlično 10. mesto v skupni razvstitvi klubov. Vsak finalni nastop je bil točkovan. 

Izstopala je Najya Hana Jukić, ki je kar štirikrat stopila na najvišjo stopničko in si priplavala naslov državne prvakinje. Prva je bila v disciplinah 50 m delfin, 50 m hrbtno, 50 m prosto in 100 m hrbtno. Poleg tega je osvojila še 2. mesto v disciplini 100 m prosto in 9. mesto na 50 m prsno. V vseh naštetih disciplinah, razen na 50 m prsno, je plavala v A finalu. V disciplini 50 m hrbtno je z rezultatom 32,47 popravila klubski rekord za deklice, ki ga je imela v lasti Kaja Breznik. Med deklicami je odplavala drugi najboljši izid po FINA točkah med vsemi prijavljenimi plavalkami.

Najya Hana Jukić na podelitvi 50 m hrbtno

Miha Princl na podelitvi 50 m hrbtno

Miha Princl je osvojil bronasto medaljo v disciplini 200 m hrbtno. Poleg tega je osvojil kar nekaj diplom, ki jih podeljujejo dečkom in deklicam, ki so mlajši letnik (pri fantih je to letnik 2008). V disciplini 50 m hrbtno je prejel diplomo za 1. mesto. Diplomo za 2. mesto je prejel v disciplinah 50 m delfin, 100 m prosto, 100 m in 200 m hrbtno. Diplomo za 3. mesto si je priplaval v disciplini 50 m prosto. Kar trikrat je plaval v A finalu, kar je za mlajši letnik velik uspeh. Matic Založnik je bil najbližje medalji v disciplini 50 m hrbtno, ko je osvojil 4. mesto. Poleg tega je Matic nastopil še v A finalu v disciplini 200 m hrbtno in zasedel končno 6. mesto. Trikrat je plaval še v B finalu (50 m prosto, 50 m delfin in100 m hrbtno). Poleg naštetih je za velenjsko ekipo nastopil še najmlajši član, Domen Lamot, ki je opozoril nase z odplavanimi osebnimi rekordi.

Od leve proti desni: Matic Založnik, Domen Lamot, Miha Princl in Najya Hana Jukić

Vsem plavalcem in trenerjem iskreno čestitamo in vam želimo prijetne počitnice.

Plavalni klub Velenje