Dva naslova državnega prvaka Maticu Bizjaku Jambroviću na Odprtem državnem prvenstvu Slovenije

Zadnja uradna tekma nekoliko “čudne” sezone, v kateri ni bilo zimskih državnih prvenstev, zaradi že znanih razlogov povezanih z zajezitvijo širjenja koronavirusa, je potekala od 29. 7. do 1. 8. 2021 na Ravnah na Koroškem. V konkurenci 24. plavalnih klubov iz celotne Slovenije so velenjski plavalci ponovno dokazali, da posamezniki sodijo v sam vrh slovenskega plavanja. Tekmovanje je potekalo po sistemu jutranjih kvalifikacij in popoldanskih finalnih nastopov (A, B in C finala). V A finalih so lahko nastopili plavalci in plavalke absolutne kategorije, v B finalih so lahko nastopili najboljši mladinci/ke in kadeti/nje, v C finala pa so se lahko uvrščali samo kadeti oz. kadetinje. 

V kategoriji članov in članic sta za medalji poskrbeli Nuša Erjavec, ki si je v A finalu v disciplini 50 m prsno priplavala 2. mesto in s tem srebrno medaljo tako v članski kot tudi v absolutni kategoriji. V disciplini 50 m delfin je Aida Jusić v A finalu dosegla 3. mesto v kategoriji članic. Obema še posebno čestitamo za vztrajnost in borbenost.

Nuša Erjavec

Aida Jusić

Zelo uspešni so bili naši kadeti in kadetinje, ki so se v številnih disciplinah uspeli uvrstiti med najboljše slovenske plavalce in plavalke. Matic Bizjak Jambrović si je priplaval dva naslova državnega prvaka. Oba je dosegel v najkrajših “šprinterskih” disciplinah – 50 m delfin in 50 m prosto. Poleg tega je osvojil še naslov državnega podprvaka v disciplini 50 m hrbtno. Val Goličnik je v svojem finalnem nastopu na 50 m prsno odlično odplaval in si priplaval 3. mesto in s tem bronasto medaljo. Oba sta mlajši letnik v kategoriji kadetov zato so ti rezultati še toliko več vredni.

Matic Bizjak Jambrović

Val Goličnik

V posameznih finalih so še nastopili naslednji kadeti in kadetinje: Nik Ramšak Rotenhajzer (50, 100 in 200 m hrbtno), Metod Lamot (50, 100 in 200 m hrbtno), Dane Šibanc (50 m delfin in 50 m prosto), Špela Pohorec (50 in 100 m hrbtno, 50 m delfin, 50 m prosto) in Živa Perc (200 m hrbtno). Malo športne sreče je zmanjkalo obema štafetama kadetov, ki so v disciplinah 4 x 100 m prosto (Bizjak Jambrović, Šibanc, Aćimović, Goličnik) in 4 x 100 m mešano (Ramšak Rotenhajzer, Goličnik, Bizjak Jambrović, Aćimović) osvojili nehvaležno 4. mesto. Potrebno je tudi opozoriti, da je veliko naših kadetov in kadetinj mlajši letnik v tej kategoriji, kar pomeni, da bodo tudi nasednjo sezono ostali v isti kategoriji.

Od leve proti desni: Špela Pohorec, Eva Skledar, Aida Jusić, Nik Ramšak Rotenhajzer, Nastja Romih, Ema Jovan, Manca Poberžnik, Živa Perc, Nina Princl, Jan Mrkonjič, Anže Oprešnik, Metod Lamot, Luka Aćimović, Jaša Gradišek, Maj Princl, Jan Perc, Urban Krepel, Dane Šibanc, Val Goličnik, Matic Bizjak Jambrović (maanjkata Nuša Erjavec in Tamara Logar).

Vsem plavalcem in njihovim trenerjem iskreno čestitamo za odlične rezultate in odplavane osebne rekorde. Želimo si, da bi bila naslednja sezona nekoliko bolj normalna in da se septembra vidimo spet na našem bazenu.

Plavalni klub Velenje.