Na Poletnih svetovnih igrah specialne olimpiade izvrstni nastopi paraplavalcev

V Združenih arabskih emiratih (Abu Dabi in Dubaj) so med 14. in 21. marcem 2019 potekale Poletne igre specialne olimpiade.na katerih so zelo uspešno nastopili trije člani skupine Delfinčki Anja Golčer, Urban Goltnik in Alen Šošter.

Slovenijo je na igrah, na katerih je nastopilo več kot 7000 športnikov iz 172 držav, zastopalo 27 tekmovalcev, ki so skupno osvojili kar 24 medalj. Najuspešnejši je bil naš plavalec Alen Šošter, ki je osvojil kar tri srebrne medalje, na 100 m in 200 m prosto ter v štafeti 4 x 50 m mešano. Poleg Alena so v štafeti nastopili in srebro osvojili še Anja Golčer, Timotej Galunič in Urban Goltnik. V posameznih skupinah je Anja Golčer na 25 m prsno osvojila prvo mesto, Urban Goltnik je bil v isti disciplini četrti. Ekipo slovenskih športnikov je na igrah spremljajo skupno 10 trenerjev, plavalce je spremljala trenerka Katarina Praznik.

Za uspešne nastope, pripravo plavalcev in odlične uvrstitve iskreno čestitamo plavalcem, trenerki Katarini Praznik, prostovoljcem in staršem plavalcev.