Miha Princl osvojil pet medalj na državnem prvenstvu in popravil tri klubske rekorde

Minuli konec tedna (od 1. 4. do 3. 4. 2022) je v mariborskem pokritem bazenu Pristan potekalo državno prvenstvo za kategorijo dečkov (letnik 2008/2009) in deklic (letnik 2009/2010). Tekmovanje je zaradi združitve z mlajšimi kategorijami potekalo samo v popoldankem času (direktna finala). Velenjski tekmovalci so z osvojenimi 210 točkami zasedli 12. mesto izmed 25 slovenskih plavalnih klubov. Točkovan je vsak plavalec, ki se uvrsti med 16 najboljših v posamezni kategoriji.

Za najodmevnejši rezultat je poskrbel Miha Princl, ki je postal dvakratni državni prvak (50 m in 100 m hrbtno). V disciplini 200 m hrbtno se je okitil s srebrno medaljo. V vseh treh disciplinah hrbtnega stila je popravil dosedanje klubske rekorde. Poleg tega je zasedel še dve 3. mesti (50 m delfin in 100 m prosto).

Tia Mrkonjič je s svojim plavanjem osvojila dve diplomi za 1. mesto v disciplini 100m in 200 m hrbtno. Tudi Grega Navodnik si je priplaval diplomo za 3. mesto v disciplini 100 m prosto. Diplome podeljujejo mlajšemu letniku po posameznih disciplinah. Med 16 najboljših tekmovalcev, ti prinašajo točke, so se uvrstili poleg že zgoraj omenjenih tudi: Domen Lamot, Brin Lorger, Omar Mustafić in Lea Pljava. Izpostaviti je potrebno še rezultat moške štafete 4 x 100 m prosto, ki je v postavi Omar Mustafić, Miha Princl, Brin Lorger in Grega Navodnik, z odličnim plavanjem, sicer pristala na nehvaležnem 4. mestu. Stopničke so se jim izmaknile za vsega 3 desetinke sekunde. So pa prav vsi odplavali zelo borbeno in presegli samega sebe.

Ekipo velenjskih plavalk in plavalcev so sestavljali: Milijaš Nikolina, Mrkonjič Tia, Planko Pika, Pljava Lea, Sušec Jambrović Ana, Trumić Asja, Fricelj Noa, Lamot Domen, Lorger Brin, Mustafić Omar, Navodnik Grega in Princl Miha.

Vsem našim tekmovalcem in trenerjema za odlične nastope in rezultate iskreno čestitamo.

Plavalni klub Velenje