Lana Lamešić in Ria Rebec stopili na stopničke na državnem prvenstvu v Mariboru

Od petka (1. 4. 2022) pa do nedelje (3. 4. 2022) je v dopoldanskem času, v kopališču Pristan v Mariboru, potekalo državno prvenstvo za kategorijo mlajših dečkov (letniki 2010 in mlajši) in mlajših deklic (letniki 2011 in mlajše). Za naš klub je nastopilo 16 plavalcev in plavalk. V seštevku vseh točk smo zasedli odlično 10. mesto (8610 točk) izmed 23 natopajočih klubov iz celotne Slovenije.

Naši tekmovalci se domov vračajo z dvema bronastima medaljama in dvema diplomama za mlajši letnik ter seveda s kopico odplavanimi osebnimi rekordi. Za medalji je poskrbela Lana Lamešić, ki si ju je priplavala v disciplini 50 m prsno in 100 m prsno. Blizu medalje je bila tudi na 200 m prsno. Odlično plavanje je pokazala tudi Ria Rebec, ki si je priplavala diplomi za tretje mesto za nastop v disciplini 100 m hrbtno in 200 m prosto. Diplome podeljujejo mlajšim letnikom (2012 in mlajši) po posameznih disciplinah.

Lana Lamešić na podelitvi 50 m prsno

 

Ria Rebec na podelitvi 100 m hrbtno

Ekipo mlaših dečkov in mlajših deklic so sestavljali: Anclin Emma, Blatnik Klara, Kotnik Gaja, Lana Lamešić, Petrič Zarja, Rebec Ria, Šterk Neža, Šumečnik Nika, Vasiljević Nikolina, Ajšić Edin, Lamešić Mateo, Lesnjak Jošt, Lojen Modrijan Jadran, Lužar Max in Sevčnikar Ian.

Vsem plavalcem in plavalkam za odlične nastope čestitamo. Še posebno je potrebno pohvaliti nekatere naše najmlajše tekmovalce, ki so sploh prvič tekmovali na plavalni tekmi (Emma, Zarja, Neža, Nika, Nikolina, Mateo, Jošt, Max in Ian. Zahvala in čestitke gredo seveda tudi našim trenerjem: Jure Primožič, Vlado Stjepić, Kaja Vrhovnik in Marko Krstić.

Plavalni klub Velenje