Zelo uspešen nastop mladih velenjskih plavalcev na državnem prvenstvu v Kopru

Od petka (9. 10. 2020) pa do nedelje (11. 10. 2020) je v Kopru potekalo prestavljeno poletno državno prvenstvo v plavanju za mlajše dečke in mlajše deklice. Velenjski klub so zastopali Miha Princl, Domen Lamot, Grega Navodnik, Omar Mustafić, Tia Mrkonjič, Ana Sušec Jambrović in Lana Lamešić. Tekma je potekala v novem 50-metrskem bazenu na Bonifiki.

Domen Lamot, Omar Mustafić, Miha Pincl, Grega Navodik, Lana Lamešić, Tia Mrkonjič in Ana Sušec Jambrović

Miha Princl je osvojil 5 medalj. V disciplini 50 hrbtno je osvojil svoj prvi posamični državni naslov. Na enkrat daljši preizkušnji se je veselil srebrne medalje. Bronasto medaljo pa si je priplaval v disciplinah 50 prosto, 100 prosto in 50 delfin.

V mlajših letnikih si lahko tekmovalci priplavajo diplome. Tia Mrkonjič je tako v svojem letniku dvakrat zmagala in dobila diplomi za 1. mesto v disciplinah 100 hrbtno in 200 hrbtno. 2. mesto pa je osvojila na 400 prosto. Grega Navodnik je osvojil dve diplomi za 3. mesto v disciplinah 200 prosto in 200 hrbtno.

V moštvenem seštevku je Plavalni klub Velenje z 8.645 točkami osvojil 12. mesto med 27. klubi iz vse Slovenije.

Kljub dejstvu, da so otroci trenirali le dober mesec dni in to v 25-metrskem bazenu, saj že dolga leta čakamo in si želimo 50-metrskega olimpijskega bazena, so odlično zastopali klubske barve in s kopico osebnih rekordov končujejo to državno prvenstvo.

Vsem plavalcem in njihovim trenerjem čestitamo za odplavane rezultate in prikazano borbenost na tekmi.

Plavalni klub Velenje