Državni rekord in kopica odličnih rezultatov na državnem prvenstvu za dečke in deklice v Kopru

Od petka (9. 10. 2020) pa do nedelje (11. 10. 2020) je v Kopru potekalo prestavljeno poletno državno prvenstvo v plavanju za dečke in deklice. Glede na prejšnja leta je potekalo tekmovanje samo v enem delu z direktnimi finali. Tekma je potekala v novem 50-metrskem bazenu na Bonifiki

Za pravo presenečenje je poskrbel Matic Bizjak Jambrović, ki je kot prvi v štafeti 4 x 50 mix prosto odplaval 50 metrsko razdaljo v času novega državnega rekorda. Prejšnjo rekordno znamko, ki jo je postavil Rok Sagmaister leta 2006, je popravil za 7 stotink sekunde. Najboljši čas zdaj znaša 25,00. Njemu in njegovemu trenerju Vladu Stjepiću iskreno čestitamo.

Poleg tega je Maticu uspelo popraviti še dva lastna klubska rekorda in enega, ki ga je imel v lasti Luka Geršak (50 hrbtno). Posebno je navdušil v disciplini 50 delfin. Odplavani čas 26,66 je tudi boljši od starega državnega rekorda, vendar je bil od njega boljši plavalec Branika iz Maribora. Popravil je tudi klubski rekord v disciplini 50 hrbtno (30,51) in 100 delfin (1:02,44). Nov klubski rekord je postavil tudi Val Goličnik, ki je v disciplini 50 prsno (33,02) za dve stotinki sekunde popravil svoj prejšnji rekord.

Matic Bizjak Jambrović

Naši plavalci so osvojili 6 medalj. Matic Bizjak Jambrović je postal državni prvak v disciplini 50 prosto. Dve srebrni medalji si je priplaval na 50 delfin in 100 delfin. Tudi Val Goličnik si je v disciplini 50 prsno priplaval srebrno medaljo.

Odlično je nastopila mešana mix štafeta 4 x 50, ki je v postavi Najya Hana Jukić, Val Goličnik, Matic Bizjak Jambrović in Špela Pohorec osvojila srebrno medaljo. V napeti končnici so jih v času novega državnega rekorda sicer prehiteli člani štafete PK Ljubljana. Bronasto medaljo so si priplavali člani štafete 4 x 50 mix prosto v postavi Matic Bizjak Jambrović, Dane Šibanc, Najya Hana Jukić in Špela Pohorec.

V mlajših letnikih (dečki letnik 2007 in deklice 2008) si lahko tekmovalci za svoje nastope priborijo diplome. Najya Hana Jukić si je priplavala diplomo za 2. mesto v disciplini 50 delfin in za 3. mesto na 50 hrbtno in 100 hrbtno. Matic Založnik je dobil diplomi za dve 3. mesti v disciplinah 50 hrbtno in 100 hrbtno.

Med najboljših 16 so se v posameznih disciplinah uvrstili tudi Anže Guštin, Dane Šibanc, Matic Založnik, Najya Hana Jukić, Živa Perc, Špela Pohorec in Nastja Romih.

V ekipnem točkovanju, kjer so upoštevani in točkovani vsi nastopi po posameznih disciplinah do 16. mesta, je Plavalni klub Velenje zasedel odlično 6. mesto med 24. prijavljenimi klubi. Plavalci in plavalke so zbrali 340 točk.

Matic Založnik, Philip Žnidar, Dane Šibanc, Val Goličnik, Anže Guštin, Matic Bizjak Jambrović, Najya Hana Jukić, Nastja Romih, Špela Pohorec, Živa Perc, Eva Skledar in Mia Mujčić

Kljub dejstvu, da so otroci trenirali le dober mesec dni in to v 25-metrskem bazenu, saj že dolga leta čakamo in si želimo 50-metrskega olimpijskega bazena, so odlično zastopali klubske barve in s kopico osebnih rekordov zaključujejo z državnim prvenstvom.

Vsem plavalcem in njihovim trenerjem čestitamo za odplavane rezultate in prikazano borbenost na tekmi.

Plavalni klub Velenje