Žiga Cerkovnik uspešno zaključil svoje zadnje plavalne nastope

Naš član Žiga Cerkovnik, ki študira v ameriškem mestu Dallas (Teksas) se je v preteklem tednu poslovil od svoje profesionalne plavalne poti v ZDA. Svoje zadnje univerzitetno tekmovanje je zelo uspešno in borbeno zaključil z bronasto medaljo na 50 jardov prosto in srebrno na 100 jardov prosto. S svojo univeržitetno ekipo pa je osvojil tri zlate medalje v štafetah 200 prosto, 200 mešano, 400 mešano in srebrno v štafeti 400 prosto.
Žiga je na svojem Facebook profilu zapisal: “Prišel je čas, da se ločijo poti z mojo prvo ljubeznijo – plavanjem. Težko je povzeti 15 let spominov, izkušenj in dosežkov v nekaj stavkih, predvsem pa bi se rad zahvalil vsem, ki so svoje poti kdaj križal z mojo – brez vas moje zgodbe ne bi bilo in vedno vam bom hvaležen za to. Hvaležen sem, da imam možnost, da živim moje sanje in raziskujem življenje v polni meri. Slednje je vse, kar si lahko nekdo želi in ne morem biti bolj hvaležen plavanju, da me je opremilo s krili, s katerimi lahko danes letim. S plavanjem sem začel kot deček iz vasi s komaj 1.500 prebivalci, danes pa si kot odrasel prizadevam, da bi svet v katerem živimo postal še boljši. Moji cilji so veliki kot vedno in če me je plavanje česa naučilo, je to da ne bom odnehal, dokler lahko samozavestno rečem, da sem naredil vse, kar je v moji moči in sem garal za dosego najvišjih standardov. Obračam novo stran in začenja se novo poglavje, ki se ga zelo veselim.”

Žigovi rezultati s prvenstva:
50 prosto 20.61(y) = 22.43 (m )
100 prosto  44.37(y) = 49.25 (m)
100 prsno 54.11 (y) = 1.oo.o6 (m)

Žiga, iskreno ti čestitamo za uspešne nastope in ti želimo, da bi se tvoja življenjska pot nadaljevala točno tako kot si sam želiš!

Foto: SMU Mustangs