Zelo uspešno izvedeno premierno tekmovanje Open paraswimming Velenje

V soboto, 27. 4. 2023, je na našem bazenu potekalo tekmovanje Open paraswimming Velenje. Tekmovanja so se udeležili paraplavalci in paraplavalke iz Bosne in Hercegovine (PK Spid, Sarajevo), Hrvaške (PK Natator, Zagreb, in PK Vidra, Varaždin) in slovenskih klubov. Hkrati je potekalo tudi državno prvenstvo U19 (letniki 2004 in mlajši).

Državni prvaki so v svojih razredih postali Gašper Glušič (100 m prosto, S6), Nej Šumnik (100 m prosto, S 14), Amadej Verdel (50 m prosto, S 18) in Kerim Kozarac (100 m prsno, S 14). Srebrno medaljo so si priplavali Gašper Glušič (100 m hrbtno, S6), Nej Šumnik (50 m prosto, S14), Filip Radisavljević (100 m prsno, S14) in Martina Milavec (50 m hrbtno, S14). Bronasto medaljo pa si je priplaval Jurij Drevenšek (50 m hrbtno, S14).

Gašper Glušič, tudi slovenski paraplavalni reprezentant

V kategoriji Open (absolutni) pa so za medalje poskrbeli: Sabina Cimperc, Maruša in Anja Golčer, Urban Goltnik, Tomaž Planinšek, Alen Šošter, Luka Temnikar in Aljaž Vejnović.

Nekaj naših paraplavalcev in paraplavalk

Zahvaljujemo se županu Meste občine Velenje g. Petru Dermolu za otvoritev tekmovanja in sodelovanju pri vseh podelitvah medalj.

Tekmovanje je uradno otvoril župan MO Velenje g. Peter Dermol

Zahvala gre tudi ŠRZ Rdeča dvorana, ki je poskrbela za postavitev tribun za starše in da ste nam omogočili uporabo celotnega bazena za izvedbo letošnjega tekmovanja.

Na koncu bi se radi zahvalili vsem prisotnim klubom in vsem sodnikom ter sodnicam, ki ste sploh omogočili izvedbo tekmovanja in poskrbeli, da je vse potekalo po pravilih in tekoče.

Čestitamo vsem našim paraplavalcem in paraplavalkam. Iskrena hvala vsem trenerjem in predvsem vsem srčnim prostovoljcem in prostovoljkam.

Ponosni na vse prostovoljce in prostovoljke

Plavalni klub Velenje