Zelo uspešno izveden vikend v okviru LETSWIM Erasmus+ projekta

Minuli konec tedna je na bazenu Velenje in v prostorih Centra za vzgojo, izobraževanje in usposbljanje Velenje potekal dogodek v okviru LETSWIM Erasmus+ projekta. Organizator je bil Plavalni klub Velenje oziroma trenerka in profesorica Katarina Praznik. Koordinator projekta je Plivački klub Natator iz Zagreba (Hrvaška), ki skupaj s partnerji iz Danske (mednarodna Halliwick združenje), Poljske (združenje Halliwick Poljska), Srbije (združenje Halliwick Srbija) in Slovenije (Plavalni klub Velenje) želijo promovirati plavalni šport kot telesno aktivnost, ki krepi zdravje in hkrati predstavlja močno orodje za zagotavljanje enakih možnosti in skrbi za izboljšanje socialne vključenosti otrok in odraslih z invalidnostjo.

V petek (8. 4. 2022) je na bazenu Velenje potekal praktičen del, kjer so se lahko vsi udeleženci dogodka udeležili treninga naše plavalne skupine Delfinčki (otroci s posebnimi potrebami) – kot primer dobre prakse.

Sobota je bila rezervirana predvsem za predavanja. Začeli so s predavanjem gospe Vernese Pašič in gospe Nastje Brišnik – “Plavanje za osebe z Aspergerjevim in Downovim sindromom”. Po krajšem obisku šole za osebe s posebnimi potrebami (CVIU Velenje) se je uvodni del dneva zaključil s predavanjem prof. Katarine Praznik “Udeležba in tekmovanje v športu za osebe s posebnimi potrebami v Sloveniji”. V živo in on-line so bili prisotni člani projekta iz Hrvaške, Slovenije, Srbije, Poljske in Danske.

Med mnogimi sta bili gostji tudi Anna Olasińska , predsednico International Halliwick Association (IHA) in Ana Srsen, štirikratno udeleženko paralimpijskih iger.

Vsem udeležencem, koordinatorjem, partnerjem in predavateljem se zahvaljujemo za sodelovanje. Posebna zahvala gre Katarini Praznik, ki že vrsto let skrbi za razvoj plavanja oseb s posebnimi potrebami tako v Šaleški dolini, kot na nacionalnem nivoju.

Plavalni klub Velenje