Zelo uspešni nastopi na 1. kolu troboja v Velenju

V soboto, 27. 11. 2021, je na domačem bazenu potekalo 1. kolo troboja, ki poteka med plavalnim klubom Branik iz Maribora, plavalnim klubom Fužinar iz Raven na Koroškem in našim plavalnim klubom. Tekmovanje, ki je namenjeno mlajšim kategorijam, poteka po sistemu točkovanj po posameznih disciplinah. Za zmago si plavalec ali plavalka v posamezni kategoriji priborijo 20 točk, za drugo mesto 17 točk, za tretje mesto 15 točk in tako naprej. V posameznih disciplinah lahko točkuje največ 5 posameznikov iz enega kluba. 

V kategoriji mlajših dečkov (letniki 2010 in mlajši) in mlajših deklice (letniki 2011 in mlajši) je za zmagi poskrbela Lana Lamešić. Zmagala je v disciplini 50 m prsno in 200 m mešano. V disciplinah 100 m hrbtno in 400 m prosto pa je zasedla 2. mesto. Poleg Lane sta se na 3. mesto uvrstila tudi Enis Bašić (50 m prsno) in Klara Blatnik (100 m hrbtno). V tej kategoriji so od naših nastopili in si priborili kopico točk tudi Edin Ajšić, Gaja Kotnik in Jadran Lojen Modrijan.

V kategoriji dečkov (letniki 2008 in 2009) in deklic (letnika 2009 in 2010) je za zmage poskrbel Miha Princl. Zmagal je v disciplinah 200 m mešano, 100 m hrbtno in 400 m prosto. V disciplini 100 m hrbtno sta se med najboljše tri poleg Mihata uvrstila tudi Domen Lamot (2. mesto) in Grega Navodnik (3. mesto). V isti disciplini je med deklicami Tia Mrkonjič osvojila 3. mesto. V isti kategoriji so nastopili tudi naslednji naši plavalci in plavalke: Ana Apat, Noa Fricelj, Brin Lorger, Nikolina Milijaš, Omar Mustafić, Lea Pljava, Živa Šolinc, Ana Sušec Jambrović in Asja Trumić.

Vsi omenjeni so s svojimi nastopi priplavali veliko točk in pomagali, da se je naš klub v skupnem seštevku uvrstil na drugo mesto (466 točk) po 1. kolu. Največ točk so zbrali plavalci in plavalke plavalnega kluba Fužinar (758 točk). Malo za našim klubom pa zaostajajo na 3. mestu tekmovalci iz plavalnega kluba Branik (453 točk).

Po koncu uradnega tekmovanja so v bazen skočili tudi ostali klubski plavalci in plavalke in se borili v različnih štafetnih nastopih. Omeniti je potrebno predvsem štafeti 4 x 50 m prosto moški (kadeti) in 4 x 50 m mix mešano (kadeti/kadetinje), ki so le za malenkost zaostali za državnim rekordom v kategoriji kadetov. V štafeti 4 x 50 m prosto so nastopili: Matic Bizjak jambrović, Dane Šibanc, Anže Guštin in Val Goličnik. V štafeti 4 x 50 m mešano pa sta poleg Matica in Vala plavali tudi Najya Hana Jukić in Špela Pohorec.

V klubu smo zelo ponosni na naše mlajše kategorije. Vsem čestitamo za nove osebne rekorde in srčne nastope. Čestitke seveda tudi našima trenerjema.

Posebna zahvala gre vsem sodnikom in sodnicam, ki so s svojo prisotnostjo in budnim očesom pripomogli, da je tekma potekala tekoče in po pravilih.

Plavalni klub Velenje.