Zelo spodbuden nastop velenjskih plavalcev na Letnem odprtem državnem prvenstvu v Kranju

Od četrtka (15. 10. 2020) pa do nedelje (18. 10. 2020) se je odvijalo Letno odprto državno prvenstvo v olimpijskem pokritem bazenu v Kranju. Tekmovanje je potekalo po že znanem urniku po katerem so dopoldanskim kvalifikacijam sledila popoldanska finala. V A finalu so lahko nastopili plavalci in plavalke vseh kategorij (člani/ce, mladinci/ke in kadeti/nje), v B finalu so lahko plavali mladinci/ke in kadeti/nje, C finala pa so bila namenjena kadetom in kadetinjam.

Medalje sta za velenjsko ekipo priplavali Nuša Erjavec in Sara Navodnik. Nuša je v absolutni kategoriji osvojila srebrno medaljo na 50 m prsno. V kategoriji članic je osvojila srebrno medaljo na 50 m prsno, 50 delfin in 200 m prsno ter bronasto medaljo na 100 m prsno. Sara je v kategoriji kadetinj osvojila srebrno medaljo na 200 m hrbtno in bronasto odličje na 100 m hrbtno. 

Nuša Erjavec in Sara Navodnik

V posameznih mladinskih in katedetskih finalih so nastopili tudi: Metod Lamot (100 m hrbtno in 200 m hrbtno), Nik Ramšak Rotenhajzer (100 m hrbtno in 200 m hrbtno), Ema Jovan (50 m delfin in 50 m prosto) in Sara Navodnik (100 m prosto, 200 m prosto, 100 m hrbtno in 200 m hrbtno).

Ekipa velenjskih plavalcev in plavalk v Kranju

Za ta del sezone, trenirajo šele od septembra dalje, so plavalci in plavalke našega kluba prikazali zelo dobro pripravljenost in si z borbenostjo priplavali veliko osebnih rekordov. Vsekakor bi bilo zelo dobrodošlo, če bi imeli možnost trenirati v 50 metrskem bazenu, ki pa ga kljub veliki želji še vedno nimamo.

Vsem plavalcem in trenerjem za odplavane rezultate čestitamo.

REZULTATI

Plavalni klub Velenje