Začetek tekmovalne sezone po naših željah

V soboto, 21. 10. 2023, je v ljubljanske pokritem kopališču Tivoli potekal MM Pokal Delfin 2023. Tekmovanja so se poleg 14-ih slovesnkih plavalnih klubov udeležili tudi klubi iz Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Italije, Nemčije in Severne Makedonije. Medalje so podeljevali po kategorijah: kategorija A (letnika 2005/2006), kategorija B (letnika 2007/2008), kategorija C (letniki 2009 in mlajši) ter v OPEN kategoriji (absolutna kategorija).

Na tekmovanju v Ljubljani so nastopili (od leve proti desni): Noa Fricelj, Špela Pohorec, Anže Guštin, Živa Perc, Omar Mustafić, Jan Mrkonjič, Metod Lamot, Miha Princl, Brin Lorger in Matic Bizjak Jambrović

Med našimi plavalci in plavalkami so za zmage poskrbeli Matic Bizjak Jambrović, Omar Mustafić in Miha Princl. Matic je zmagal v disciplinah 50 m delfin in 50 m hrbtno (hkrati je zmagal tudi v OPEN kategoriji) ter osvojil tudi 3. mesti v disciplini 100 m prosto in 100 m hrbtno (tudi 3. mesto OPEN). Omar je zmagal v kategoriji C v disciplini 50 m prosto in osvojil 2. mesto na 100 m prosto (kategorija C), Mihu pa je uspelo zmagati v disciplini 100 m hrbtno (kategorija B). Zasedel je tudi 2. mesto na 50 m hrbtno (kategorija B).

Na drugo stopničko je največkrat od naših stopil Metod Lamot, saj je bil drugi v disciplini 50 m hrbtno (kategorija A in OPEN), 100 m hrbtno (kategorija A in OPEN) in 100 m mešano (kategorija A). Za druga mesta je poskrbela tudi Špela Pohorec. To ji je uspelo v kategoriji B v disciplini 50 m delfin in 50 m prosto (tudi 2. mesto OPEN).

Bronasto medaljo si je v kategoriji A na 50 m prosto priplaval Anže Guštin.

Veseli nas, da so naši plavalci in plavalke, skupaj z njihovimi trenerji (Jure in Vlado), zelo uspešno otvorili novo tekmovalno sezono. Vsem želimo veliko dobrih treningov in zdravja v aktualni sezoni.

Plavalni klub Velenje