Za konec sezone trije naslovi državnega prvaka za Matica Bizjaka Jambrovića

Sklepni del tekmovalne sezone 2022/2023 je za naše plavalce in plavalke potekalo v Pokritem olimpijskem bazenu v Kranju, kjer se je na Letnem združenem prvenstvu Slovenije (29. 7. – 31. 7. 2023) za državne naslove borilo preko 250 tekmovalcev iz 24 slovenskih klubov. Na tekmovanju je nastopila tudi zelo močna reprezentanca Poljske med katerimi so bili tudi udeleženci olimpijskih iger in različnih svetovnih prvenstev (Radoslaw Kawecki, Michal Chmielewski, Pawel Juraszek, Joanna Swiatek). Naša trenutno najboljša plavalka Najya Hana Jukić je zaradi poškodbe morala odpovedati svoje nastope v Kranju.

Z odličnimi nastopi in tremi državnimi naslovi se je predstavil Matic Bizjak Jambrović. V kategoriji mladincev je zmagal v disciplini 50 m in 100 m prosto ter 50 m delfin. V slednji je klubski rekord za mladince popravil tako v jutranjih kvalifikacijah kot tudi v popoldanskem finalnem nastopu (25,29). V kategoriji mladincev si je Metod Lamot priplaval bronaste medalje v vseh treh disciplinah hrbnega stila (50 m, 100 m in 200 m) in ponovil uspeh iz absolutnega prvenstva.

Državni naslov za Matica Bizjaka Jambrovića na 50 m prosto

Metod Lamot na tretji stopnički v disciplini 50 m hrbtno

Med kadeti je Miha Princl osvojil srebrno medaljo v najdaljši disciplini hrbtnega stila (200 m) in bronasti medalji na 50 m in 100 m hrbtno.

Naslov državnega podprvaka za Miha Princla na 200 m hrbtno

Moška štafeta 4 x 100 m prosto v postavi Matic Bizjak Jambrović, Dane Šibanc, Metod Lamot in Anže Guštin je osvojila bronasto medaljo.

V posameznih popoldanskih finalnih nastopih so nastopili tudi: Anže Guštin, Domen LamotŠpela Pohorec in Nik Ramšak Rotenhajzer. Blizu finalnega nastopa je bil tudi Jan Mrkonjič. Nas pa veseli, da se je tekmovanja udeležil tudi Tine Praprotnik, ki je s 23 leti že pravi “veteran” za slovenske razmere.

Ekipa naših plavalcev na državnem prvenstvu v Kranju

Vsem nastopajočim in njihovim trenerjem iskreno čestitamo in jim želimo prijeten oddih. Se vidimo septembra.

Plavalni klub Velenje