Z zmago na zadnjem zimskem troboju samo še potrdili skupno vodstvo

V nedeljo, 7. 1. 2024, je na domačem bazenu v Velenju potekalo še 3. kolo zimskega dela troboja. V seštevku vseh treh trobojev in vseh odplavanih disciplinah so naši plavalci in plavalke osvojili odlično 1. mesto. Zmagali so prav na vseh treh trobojih in prehiteli tekmovalce iz plavalnega kluba Branik Maribor, ki so zasedli 2. mesto in plavalce iz ravenskega Fužinarja.

V kategoriji dečkov in deklic (letnika 2010 in 2011) je za zmago poskrbela Ana Sušec Jambrović, ki je bila najboljša v disciplini 100 m delfin. Na drugo mesto so se uvrstili Enis Bašić (100 m prsno in 200 m prosto), Nikolina Milijaš (100 m delfin), Tia Mrkonjič (200 m hrbtno) in Pika Planko (50 m prosto). Tretje mesto so zasedli Enis Bašić (50 m prosto in 100 m delfin), Lana Lamešić (100 m prsno) in Pika Planko (100 m delfin). V kategoriji dečkov in deklic so nastopili tudi: Andraž Andrejčič, Klara Anclin, Klara Blatnik, Lara Garcia Petras, Tibor Malbašić Vodovnik, Jadran Modrijan Lojen, Liam Pranjić, Nikolina Vasiljević in Lan Zottl.

V kategoriji mlajših dečkov in mlajših deklic (letniki 2012 in mlajši) so za zmage poskrbeli Marcel Josić (200 m hrbtno), Ria Rebec (200 m prosto), Ian Sevčnikar (100 m prsno) in Neža Šterk (100 m prsno). Drugega mesta so se veselili Adna Hadžiaganović (50 m prosto, 200 m prosto in 100 m prsno), Ria Rebec (200 m hrbtno). Tretji pa so bili Manca Drev Toman (100 m prsno), Adna Hadžiaganović (200 m hrbtno), Ema Lipičnik (200 m prosto), Ria Rebec (50 m prosto) in Ian Sevčnikar (50 m prosto in 200 m prosto). V tej kategoriji so od naših nastopili tudi: Žak Abramović, Emma Anclin, Nervin Asani, Jaša Bartolac, Rok Berkenjačević, Jan Borovnik, Ema Brunec, Liza Brunec, Maja Crevar, Zoe Garcia Petras, Naela Jukić, Bor Konečnik, Mateo Lamešić, Jošt Lesnjak, Lejla Linić, Max Lužar, Martina Sara Matahlija, Tilen Melanšek, Tijana Milijaš, Sara Omerović, Larisa Otto, Filip Pejkunović, Kaja Petek, Anej Pirnat, Maks Rot, Aleš Tomovski, Klemen Verhovnik Jurkovnik in Inaja Zukić.

Ekipa naših tekmovalcev na 3. kolu troboja

Zahvaljujemo se vsem sodnikom za pomoč pri sojenju in tekoči izvedbi tekmovanja.

Sodniški zbor

Hvala tudi Rdeči dvorani ŠRZ za postavitev tribun in delavcem bazena Velenje za pomoč pri izvedbi našega tekmovanja.

Vsem plavalcem in plavalkam ter njihovim trenerjem iskreno čestitamo.

Plavalni klub Velenje