Veliko število priznanj za naše plavalce na prireditvi Športnik leta 2022 v MO Velenje; Marko Primožič prejel priznanje za življenjsko delo

V Domu kulture Velenje je v četrtek, 6. 4. 2023, potekala prireditev Športnik leta 2022 v Mestni občini Velenje. Nominirance in goste večera sta nagovorila župan Mestne občine Velenje g. Peter Dermol in predsednik Športne zveze Velenje g. Bogdan Plaznik. Z veseljem sporočamo, da so naši plavalci/plavalke in paraplavalci/paraplavalke osvojili veliko priznanj za svoje dosežke v minulem letu. 

V posameznih kategorijah so si naziv Športnik leta 2022 prislužili kar štirje naši člani kluba. V kategoriji kadetov sta zmagala plavalec Matic Bizjak Jambrović in plavalka Najya Hana Jukić. V kategoriji mladincev invalidov sta zmagala paraplavalec Gašper Glušić in paraplavalka Tonja Berložnik.

Športnik kadet Matic Bizjak Jambrović

Športnica kadetinja Najya Hana Jukić

Športnik invalid mladinec Gašper Glušič skupaj z nagrajencema paraplavalcema Nejem Šumnikom in Amadejrm Kremžarjem

Športnica invalidka mladinka Tonja Berložnik skupaj s paraplavalko Anjo Golčer

Med najboljšimi tremi nominiranci so bili tudi paraplavalec Alen Šošter (kategorija športnik invalid), paraplavalka Sabina Cimperc (kategorija športnica invalidka), paraplavalka Anja Golčer (kategorija športnica invalidka mladinka), paraplavalca Amadej Kremžar in Nej Šumnik (kategorija športnik invalid mladinec).

Nagrajeni paraplavalci in paraplavalke skupaj s trenerko Katarino Praznik

Priznanja za športne dosežke v letu 2022 so prejeli tudi: plavalka Nuša Erjavec, plavalec Val Goličnik, paraplavalec Urban Goltnik, plavalec Anže Guštin, plavalka Živa Perc, plavalka Špela Pohorec, plavalka Eva Skledar, plavalec Dane Šibanc in paraplavalec Luka Temnikar.

Podeljena so bila tudi priznanja za dosežene športne uspehe

Posebno je potrebno omeniti, da je priznanje za življenjsko delo prejel naš dolgoletni predsednik kluba g. Marko Primožič. Kot so lepo zapisali je Marko “uvedel številne nove pristope, ki so prispevali k razvoju kluba in odličnim rezultatom plavalcev in plavalk. Vsa leta deluje strokovno, angažirano in povezovalno in ravno dobro povezovnje in sodelovanje z Mestno občino Velenje, Športno zvezo Velenje, Športnorekreacijskim zavodom Rdeča dvorana, Plavalno zvezo Slovenije, klubi ter društvi, osnovnimi šolami SAŠA regije je velenjski klub postavilo na zemljevid plavalnega športa.” Dodali bi še to, da Marko Primožič ni nikoli postavljal sebe v ospredje, je pa vedno verjel v ekipo trenerjev in ostalih učiteljev/vaditeljev, ki so tako ali drugače delali ob ali v bazenu. S svojim izjemnim občutkom za vodenje, njegovim optimizmom in natančnostjo, predvsem pa pripravljenostjo prisluhniti vsakomur ter delitvijo svojih izkušenj z drugimi je omogočil klubu transparentnost, stabilnost in lepo prihodnost. Nagrajencu iskreno čestitamo za to izjemno priznanje.

Marko Primožič s priznanjem za življenjsko delo

Čestitamo vsem nagrajencem in nagrajenkam. Posebna zahvala gre njihovim trenerjem Katarini Praznik, Juretu Primožiču in Vladu Stjepiću, ki so s svojo strokovnostjo, dolgoletnimi izkušnjami in željo po delu uspeli pripeljati plavalni šport na tako visoko raven. Nikakor pa ne smemo pozabiti na vse srčne prostovoljce/prostovoljke in na vse starše.

Plavalni klub Velenje