V Celju 13 medalj za velenjske plavalce

V soboto, 9. in v nedeljo, 10. 11. 2019, so plavalci (23) starejših kategorij Plavalnega kluba Velenje nastopili na tradicionalnem že 34. Pokalu mesta Celja. Na tekmovanju, ki je potekalo po sistemu dopoldanskega predtekmovanja in večernih kadetskih, mladinskih in absolutnih finalih je nastopilo 350 plavalcev iz Avstrije, Španije in Slovenije. Velenjski plavalci so nastopili dobro in osvojili skupno 12 medalj, od tega 3 zlate, 6 srebrnih in 4 bronaste medalje.

V absolutnikonkurenci je Nuša Erjavec osvojila prvo mesto na 50 m prsno in drugo mesto na 100 m prsno. Jaša Gradišek pa je osvojil tretje mesto na 50 m prosto. V finale so se uvrstili še Aida Jusić, Matija Pohorec, Jaša Jernej Rakun Kokalj in Nik Ramšak Rotenhajzer.

V članski konkurenci je Nuša Erjavec osvojila prvo mesto na 50 m prsno, drugo mesto na 100 m prsno in tretje mesto na 100 m mešano.  Zmago si je priplaval tudi Matija Pohorec na 100 m hrbtno. Aida Jusić je osvojila drugo mesto na 50 m prosto in tretje mesto na 50 m delfin ter Jaša Gradišek drugo mesto na 50 m prosto.

V mladinski konkurenci sta se v finale uvrstila Manca Poberžnik in Anže Perc.

V kadetski konkurenci je Nik Ramšak Rotenhajzer osvojil drugomestona 50 m hrbtno. Tretji mesti sta osvojila Ema Jovan na 50 m prosto in Metod Lamot na 200 m hrbtno. V finale so se uvrstili še Žan Skledar, Luka Aćimović, Sara Navodnik, Deja Purg, Urban Krepel, Nina Princl, Maruša Glavnik, Ana Dobnik, Jan Mrkonjič in Maj Princl.

Vsem plavalcem in njihovim trenerjem za uspšene nastope čestitamo.

Marko Primožič