Zelo uspešno 2. kolo troboja za naše plavalce in plavalke

V sredo, 22. 12. 2021, se je v pokritem bazenu Pristan v Mariboru odvijalo 2. kolo troboja, ki poteka med plavalnim klubom Branik iz Maribora, plavalnim klubom Fužinar iz Raven na Koroškem in našim plavalnim klubom. Tekmovanje, ki je namenjeno mlajšim kategorijam, poteka po sistemu točkovanj po posameznih disciplinah. Za zmago si plavalec ali plavalka v posamezni kategoriji priborijo 20 točk, za drugo mesto 17 točk, za tretje mesto 15 točk in tako naprej. V posameznih disciplinah lahko točkuje največ 5 posameznikov iz enega kluba. V skupnem vrstnem redu smo še trdneje na drugem mestu. Tretje, plavalce Plavalnega kluba Branik iz Maribora, smo prehiteli za 80 točk (683 točk). Za plavalci Fužinarja pa smo zaostali za več kot 300 točk.

V kategoriji dečkov (letniki 2008 in 2009) in deklic (letnika 2009 in 2010) je za zmage poskrbel Miha Princl. Zmagal je v vseh disciplinah v katerih je nastopil: 50 m hrbtno, 50 m delfin, 100 m prosto, 100 m mešano in 1500 m prosto. V disciplini 50 m hrbtno je Mihu zmanjkalo le malo do klubskega rekorda za dečke, ki ga je prejšnji konec tedna odplaval Matic Založnik. Med prve tri se je v kategoriji dečkov uvrstil tudi Brin Lorger. To mu je uspelo v disciplini 200 m prsno. Pri deklicah je v isti disciplini 2. mesto osvojila Tia Mrkonjič. Ob koncu tekmovajna je Grega Navodnik v najdaljši disciplini (1500 m prosto) osvojil 3. mesto. V isti kategoriji so nastopili tudi naslednji naši plavalci in plavalke: Noa Fricelj, Domen Lamot, Omar Mustafić, Pika Planko, Lea Pljava, Ana Sušec Jambrović in Asja Trumić.

V kategoriji mlajših dečkov (letniki 2010 in mlajši) in mlajših deklice (letniki 2011 in mlajši) je za zmago poskrbela Lana Lamešić. Zmagala je v disciplini 200 m prsno. V disciplinah 50 m hrbtno, 50 m delfin, 100 m prosto in 100 m mešano pa je zasedla 2. mesto. Med najboljše tri sta se uvrstila tudi Enis Bašić in Gaja Kotnik. Enis je osvojil 2. mesto v disciplini 200 m prsno in 3. mesto na 100 m prosto. Gaja pa je bila tretja v disciplini 50 m hrbtno. V tej kategoriji so od naših nastopili tudi Edin Ajšić, Klara Blatnik, Jadran Lojen Modrijan in naša najmlajša plavalka Ria Rebec.

Prva vrsta (spredaj): Gaja Kotnik, Lea Pljava, Tia Mrkonjič, Ria Rebec, Klara Blatnik, Ana Sušec Jambrović, Edin Ajšić in Enis Bašić Druga vrsta (zadaj): Jadran Lojen Modrijan, Lana Lamešić, Asja Trumić, Pika Planko, Domen Lamot, Noa Fricelj, Grega Navodnik, Brin Lorger, Omar Mustafić in Miha Princl

Čestitamo vsem za osebne rekorde in odlično plavanje.

Plavalni klub Velenje