Tudi po 2. kolu troboja ostajamo trdno v skupnem vodstvu

V nedeljo, 10. 12. 2023, je na domačem bazenu v Velenju potekalo 2. kolo troboja, ki poteka med plavalnim klubom Branik iz Maribora, plavalnim klubom Fužinar iz Raven na Koroškem in našim plavalnim klubom. Tekmovanje, ki je namenjeno mlajšim kategorijam, poteka po sistemu točkovanj po posameznih disciplinah. Za zmago si plavalec ali plavalka v posamezni kategoriji priborijo 20 točk, za drugo mesto 17 točk, za tretje mesto 15 točk in tako naprej. V posameznih disciplinah lahko točkuje največ 5 posameznikov iz enega kluba. V točkavanju vseh disciplin in obeh kategorij skupaj smo ponovno zmagali in osvojili 929 točk. Po drugem kolu smo tako naše skupno vodstvo samo še dodatno povečali.

V kategoriji dečkov in deklic (letnika 2010 in 2011) je za dve 2. mesti poskrbel Enis Bašić (50 m prsno in 400 m prosto). Na tretje mesto so se uvrstili: Enis Bašić (200 m mešano), Lana Lamešić (50 m prsno), Jadran Lojen Modrijan (100 m hrbtno in 400 m prosto), Tia Mrkonjič (200 m mešano) in Ana Sušec Jambrović (100 m hrbtno). V isti kategoriji so nastopili tudi naslednji naši plavalci in plavalke: Edin Ajšić, Klara Anclin, Andraž Andrejčić, Klara Blatnik, Lara Garcia Petras, Tibor Malbašić VodovnikNikolina Milijaš, Pika Planko, Liam Pranjić in Lan Zottl.

Naši mladi tekmovalci na 2. kolu troboja

V kategoriji mlajših dečkov in mlajših deklic (letniki 2012 in mlajši/e) je za zmagi poskrbel Ian Sevčnikar. Najboljši je bil v disciplinah 50 m prsno in 200 m mešano. Drugo mesto so osvojili Marcel Josić (100 m hrbtno), Jošt Lesnjak (50 m prsno in 200 m mešano), Ria Rebec (100 m hrbtno, 200 m mešano in 400 m prosto), Ian Sevčnikar (400 m prosto) in  Neža Šterk (50 m prsno). Uvrstitev na tretje mesto pa so zabeležili Adna Hadžiaganović (100 m hrbtno, 200 m mešano in 400 m prosto), Marcel Josić (200 m mešano), Jošt Lesnjak (100 m hrbtno in 400 m prosto) in Zarja Petrič (50 m prsno). V tej kategoriji so od naših nastopili tudi Žak Abramović, Emma Anclin, Nervin Asani, Jaša Bartolac, Rok Berkenjačević, Jan Borovnik, Liza Brunec, Maja Crevar, Manca Drev Toman, Zoe Garcia Petras, Naela Jukić, Bor Konečnik, Bianca Kralj Zagorc, Mateo Lamešić, Lejla Linić, Ema Lipičnik, Martina Sara Matahlija, Tilen Melanšek, Tijana Milijaš, Sara Omerović, Larisa Otto, Filip Pejkunović, Anej Pirnat, Maks Rot in Aleš Tomovski.

Zahvaljujemo se vsem sodnikom za pomoč pri sojenju in tekoči izvedbi tekmovanja. Hvala tudi Rdeči dvorani ŠRZ za postavitev tribun in delavcem bazena Velenje za pomoč pri izvedbi našega tekmovanja.

Vsem našim plavalcem in plavalkam za te izjemne dosežke iskreno čestitamo. Vsem trenerjem pa se zahvaljujemo in jim za vse dosežke čestitamo.

Plavalni klub Velenje