Skupna zmaga na zimskem delu troboja

V soboto, 14. 1. 2023, je na domačem bazenu v Velenju potekalo še 3. kolo troboja. V seštevku vseh treh trobojev in vseh odplavanih disciplinah so naši plavalci in plavalke osvojili odlično 1. mesto. Zmagali so prav na vseh treh trobojih in prehiteli tekmovalce iz plavalnega kluba Fužinar iz Raven na Koroškem, ki so zasedli 2. mesto in plavalce iz mariborskega Branika. Na tekmovanju so nastopili tudi naši paraplavalci in paraplavalke iz skupine Delfinčki in še dodatno pripomogli k zanimivosti tekmovanja. Tovrstno inkluzijo v našem klubu nadvse podpiramo.

V kategoriji dečkov (letnika 2009 in 2010) in deklic (letnika 2010 in 2011) sta za zmage poskrbela Omar Mustafić (50 m prosto) in Pika Planko (50 m prosto in 100 m delfin).  Druga sta bila Tia Mrkonjič (200 m hrbtno) in Grega Navodnik (200 m hrbtno in 200 m prosto). Tretje mesto pa sta si priplavala Lana Lamešić (100 m prsno) in Omar Mustafić (200 m hrbtno in 200 m prosto). V isti kategoriji so nastopili tudi naslednji naši plavalci in plavalke: Klara AnclinEnis BašićKlara BlatnikNoa Fricelj, Lara Garcia PetrasGaja KotnikJadran Modrijan Lojen, Nikolina MilijašPia Rožič, Ana Sušec Jambrović, Manca Šuligoj, Asja Trumić, Nikolina Vasiljević in Mia Zijan.

V kategoriji mlajših dečkov (letniki 2011 in mlajši) in mlajših deklic (letniki 2012 in mlajše) sta za zmagi poskrbela Edin Ajšić (50 m prosto), Ria Rebec (50 m prosto, 200 m hrbtno in 200 m prosto) in Neža Šterk (100 m prsno). Drugega mesta so se veselili Adna Hadžiaganović (50 m prosto in 200 m prosto), Tibor Malbašić Vodovnik (100 m prsno) in Zarja Petrič (100 m prsno). Tretji pa so bili Edin Ajšić (200 m prosto), Adna Hadžiaganović (100 m prsno), Jošt Lesnjak (100 m prsno) in Zarja Petrič (50 m prosto in 200 m prosto). V tej kategoriji so od naših nastopili tudi Emma AnclinAndraž Andrejčič, Rok Berkenjačević, Maja Crevar ,Manca Drev, Marcel Josić, Bor KonečnikMateo LamešićEma LipičnikMax LužarTilen MelanšekTijana Milijaš, Ian Sevčnikar.

Naša ekipa zmagovalcev zimskega troboja

Med paraplavalci in paraplavalkami pa so na tekmovanju nastopili Sabina Cimperc, Dejan Cvijić, Jurij Drevenšek, Neo Girotić, Gašper Glušič, Anja Golčer, Maruša Golčer, Urban Goltnik, Amadej Kremžar, Florjan Krevh, Martin Milavec, Uroš Petrović, Tomaž Planinšek, Nej Prodan Šumnik, Alen Šošter, Luka Temnikar in Amadej Verdel.

Paraplavalci in paraplavalke pred štartom

Vsem nastopajočim iskreno čestitamo. Še posebna zahvala gre vsem trenerjem (Jure, Katarina, Marko, Mladen in Vlado) in vsem prostovoljcem.

Zahvaljujemo se vsem sodnikom in sodnicam, ki so pripomogli k tekoči izvedbi tekmovanja. Posebna zahvala tudi ŠRZ Rdeča Dvorana za postavitev tribun.

Plavalni klub Velenje