Pokal Triglavko postregel z odličnimi nastopi naših mladih plavalcev

V soboto, 22. 5. 2021, je v pokritem olimpijskem bazenu v Kranju potekal Pokal Triglavko. Na njem so nastopile mlajše kategorije plavalcev in plavalk iz celotne Slovenije. Po daljši odsotnosti tovrstnih tekmovanj, kategoriji dečki/deklice in mlajši dečki/mlajše deklice, so se plavalci in plavalke našega kluba lahko ponovno pomerili s svojo domačo konkurenco. Odplavali so veliko osebnih rekordov in odličnih rezultatov.

V konkurenci deklic (letniki 2008/2009) je izstopala Najya Hana Jukić. Priplavala si je zlati medalji v disciplini 50 m delfin in 50 m prosto. Med dečki (letnik 2007/2008) sta za popoln izkupiček v disciplini 50 m hrbtno poskrbela Matic Založnik in Miha Princl. Matic je za 8 stotink sekunde prehitel svojega klubskega kolega in si priplaval zlato medaljo. Miha pa se je okitil še z bronasto medaljo v disciplini 100 m prosto.

Dobitniki medalj

Med mlajšimi dečki (letnik 2009 in mlajši) je Grega Navodnik osvojil bronasto medaljo v disciplini 200 prosto. Pri mlajših deklicah (2010 in mlajši) je Tia Mrkonjič osvojila zlato medaljo v discpilini 200 m hrbtno. Lana Lamešić je osvojila srebrni medalji v disciplinah 50 m in 100 m prsno. S tem si je priplavala svoji prvi medalji.

Nastopajoči plavalci našega kluba (od leve proti desni): Omar Mustafić, Miha Princl, Grega Navodnik, Brin Lorger,  Matic Založnik, Noa Fricelj, Philip Žnidar, Najya Hana Jukić, Tia Mrkonjič, Lana Lamešić, Ana Sušec Jambrović

Vsem plavalcem in trenerjem za odlične rezultate in borbene nastope iskreno čestitamo.

Plavalni klub Velenje