»Pokal Boberček«: 16 medalj za najmlajši kategoriji

V soboto, 9. 6. 2018, je v Ravnah na Koroškem Plavalni klub Fužinar organiziral 14. mednarodni plavalni miting “Pokal Boberček”. Na tekmovanju po posameznih letnikih v kategoriji mlajših dečkov in mlajših deklic ter dečkov in deklic je nastopilo 282 plavalcev iz 11 klubov Avstrije in Slovenije. Mitinga se je udeležilo tudi 25 plavalk in plavalcev Plavalnega kluba Velenje, ki so nastopili zelo uspešno. Skupno so osvojili 16 medalj, od tega 3 zlate, 5 srebrnih in 8 bronastih.

V 50 m disciplinah so organizatorji po predtekmovanju izvedli še finalne nastope, v katerih je nastopilo osem najboljših. Ema Jovan je osvojila dve zlati medalji (50 in 100 m delfin) in eno bronasto (50 m prosto). Najya Hana Jukić je osvojila eno zlato (50 m hrbtno) in dve bronasti medalji (50 m prosto in 50 m delfin). Najya Hana je prejela tudi posebno nagrado za najboljši seštevek rezultatov v vseh štirih 50 metrskih disciplinah. Jure Frankovič je osvojil tri srebne medalje (50 m prosto, 50 m delfin in 50 m hrbtno) in eno bronasto (50 m prsno). Srebrni medalji si je priplaval Nik Ramšak Rotenhajzer v disciplinah 50 in 100 m hrbtno. Bronaste medalje so osvojili Urban Krepel (100 m prsno), Špela Pohorec (50 m delfin) in Dane Šibanc (50 m prosto in 50 m delfin). V disciplini 50 m hrbtno je Špela Pohorec dosegla nov klubski rekord za mlajše deklice, ta je sedaj 37,67.

V finala so se v posameznih disciplinah uvrstili tudi Matic Bizjak Jambrovič, Aldin Cakor, Ana Dobnik, Anže Guštin, Metod Lamot, Jan Mrkonjič, Živa Perc, Maj Princl, Miha Princl in Nina Princl.

Plavalkam, plavalcem in trenerjem za dobre rezultate iskreno čestitamo.

REZULTATI