Odličen nastop Matica in Najye Hane na OFEM-u v Banski Bystrici

Od ponedeljka (25. 7. 2022) pa do petka (29. 7. 2022) je v slovaškem mestu Banska Bystrica potekal letošnji plavalni del Olimpijskega festivala evropske mladine (OFEM – EYOF). V izbrano vrsto slovenske plavalne reprezentance (10 najbolših kadetov in kadetinj z odplavano normo) sta se uspela uvrstiti tudi naša dva plavalca Matic Bizjak Jambrović in Najya Hana Jukić. Festival predstavlja največji športni dogodek za mlade športnike, stare med 15. in 18. letom.

Matic in Najya Hana na igrah v Banski Bystrici

Oba sta se v disciplini 50 m prosto uspela uvrstiti v popoldanski polfinale. Matic je v svoji paradni disciplini plaval v četrtek in se po jutranjih kvalifikacijah, v popoldanskem polfinalu uvrstil na končno 14. mesto. Najya Hana je v isti disciplini po odličnih petkovih jutranjih kvalifikacijah na koncu osvojila končno 13. mesto. 

Najyi Hani se je v štafeti 4 x 100 m prosto, skupaj z Marto Arko, Ulo Rožič in Oljo Radivojević, uspelo uvrstiti v popoldanski finale, kjer so si priplavale skupno 7. mesto.

Članice štafete 4 x 100 m prosto

Oba sta nastopila tudi v drugih disciplinah in z nastopi opozorila nase.

Slovenska plavalna reprezentanca se v Slovenijo vrača s srebrno medaljo, ki jo je v disciplini 200 m prsno osvojila plavalka Nija Gerdej, članica Plavalnega kluba Fužinar Ravne.

Člani slovenske plavalne reprezentance na OFEM 2022

Iskreno čestitamo našima plavalcema in celotni slovenski reprezentanci. Za pripravo plavalcev in motivacijo gredo čestitke tudi našemu trenerju Vladu Stjepiću, ki je bil na Slovaškem tudi del strokovnega trenerskega dela ekipe.

Plavalni klub Velenje