Nastja Govejšek zaključila z nastopi na EP

Evropsko prvenstvo v kratkih bazenih, ki  se ga je udeležila naša plavalka Nastja Govejšek, je zaključeno. Slovensko reprezentanco je na prvenstvu zastopalo 11 članov, med njimi je bil najuspešnejši Peter John Stevens, ki je osvojil 6. mesto v disciplini 50 m prsno.

Nastja je na tekmovanju nastopila v disciplinah 50 in 100 m delfin ter 100 m prosto.  Pred odhodom v Kopenhagen je za Plavalno zvezo Slovenije povedala: “Vsekakor grem na tekmo zelo pozitivna, saj sem trenirala res dobro in se veselim nastopov. Letos sem že popravila osebne rekorde v jardskem bazenu, kar je zelo pozitivno. Bila sem tudi na zimskem prvenstvu ZDA in izidi so bili že solidni, zdaj pa je sledila priprava na EP in prav tukaj naj bi bila najhitrejša. Zase lahko rečem predvsem, da sem zelo napredovala v podvodnem delu plavanja in posledično sem hitrejša. Res je tudi, da še nikoli nisem delala toliko na skokih in podvodnem plavanju kot doslej.” (vir: Plavalna zveza Slovenije)

V četrtek, drugi dan prvenstva, je Nastja nastopila v disciplinah 50 m delfin in 100 m prosto. Na 50 m delfin je z rezultatom 27,01 dosegla končno 31. mesto. Trener Jure Primožič je po analizi posnetka povedal: “Nastja je prišla iz Amerike dobro pripravljena in pričakoval sem boljši rezultat. Žal se pri koncu prve dolžine ni izšlo, Nastja se je “zapeljala” do stene in posledično izgubila na hitrosti.”
31. mesto je Nastja osvojila tudi v disciplini 100 m prosto (55,25), ki je bila na vrsti isti dan. Najbližje polfinalu pa je bila v soboto, 16. 12. 2017, v disciplini 100 m delfin. Kot druga rezerva je na koncu osvojila 20. mesto, njen rezultat pa je bil 58,97.

Nastji in trenerju Juretu iskreno čestitamo.

REZULTATI

Foto: Jure Eržen (Delo) in Plavalna zveza Slovenije